Wednesday, August 24, 2016

Mangga susu a.k.a manggo shake




Bismillah ..
Slurpp .. Slurpp ..
Kemain dik solihin Suke dengan air mangga susu ni. Dik solihin perasmi nya..memang Tak pandang kiri kanan dh .. mama dan kakcik dah tk sabar nk merasa ..haishh .jangan dik awak merasa sesoram alahai
Mihmih




Kelmarin Mr. Abah solihin bawa pulang ini air mangga susu. Sebab mama duk aruk 2 hari yg lepas tpandang satu klosk jual air nih tepi jalan masa pulang dari klinik .. nk gak merasa mangga susu nih. Katanya duk viral sangat masing2 duk tayang mangga ni dlm fb. Lahai lemah iman ni weyyy. 


Rasanya memang sungguh sedap enak yummy dengan mangga nya dicampur dengan susu dan aiskrim lagi kat ats tuh .memang lemak berkrim ..heheh tak reti saly nk review sangat2 tp satu jew yg kurangnya , kalau lah di tambahnya kiub2 kecil mangga kat ats tu lg lah terasa keenakannya mangga ..






Monday, August 22, 2016

Selamat hari lahir puteri mama ..


Assalamualaikum wbt ..

Sebetulnya ini entry kelmarin punye ..tp mama nya boleh terlupa nk entry kat sini , alahai . Maaf ye puteri mama .
21hb .. my Princess my sholihah my icha my qaisarah dah pun 3 tahun . Udah besar anak mama tahun depan boleh lah nk anta sekolah kot kat sekolah pasti sama2 dgn angah heheh tp pempes nya belom boleh lepas,, sape nk tolong tu sayang ,, masa abang dan angah dia dlu dalam umurnya 3 tahun dh slow2 tak pakai pempes . Tp kak cik ni agak payah mama nk latih dia, sebab bile dia nk buang air besar ke kecik ke , dia tk pandai nk gi tau mamanya nih. Tau2 dh buang sob sobb nanges mama !!



Btw .. selamat hari lahir yg ke 3 tahun my sholihah .. semoga Allah mengurniakan kamu umur yg panjang dan berkat ..  kesihatan  yg baik hendaknya .. kecantikan peribadi dan akhlaq .. semoga Allah melindungi kamu dunia akhirat .. inshaaAllah , iman qaisarah adalah anak solehah mama dan abah ..aamiin ya Allah ..  sayang puteri mama setulus nya hati mama ini.. ♥






Ini dia si icha .. si qaisarah .. juga panggilan glemer abang2 dan adik solihin , kak cik ..hihi .. kan dah besar dh  dia ni tp besar dlm gambar je ,  kak cik ni kurus kecik je orangnya . lama mama tk cerita perihal anak2 mama .sekarang hobi kak cik ni haa cam ni lah .. bile mama nk ambik gambar, cepat2 dia bagi pose comel .. haha aduhai cepat pandai budak2 sekarang kan ..


Tuesday, August 16, 2016

Yg simple saja

assalamualaikum ..



Tetibe je rajin update blog ni ape sal,  kelmarin baru je n3 ..mih mihh .. kelmarin blog berwajah lama .. hari ni nk khabar kn bahwa blog semanismama kesayangan saly ni dh bertukar wajah . Tak tau lar bile buka blog sebelom ni mai rasa bosan alahai tak de semangat langsung. Rase blog lama penuh sarat macam tak de feel empunya diri nk jenguk . Rasenya perlu diubah biar nampak lain sikit, heheh

Nah .. sekarang Try test ini wajah baharu simple ajew. Kalu bleh nk yg simple lg. Dh Takmo tengok sarat , gambo bergerak2 siap ade shoutbox lg. Huhh .. Oke yg baru ni hanyalah untuk sementara ..  kena lah sikit dengan mood saly ni kotnya . Kalu rase tak sesuai bosan lg nanti akan bersambung perubahan tuh.. hiih

Tepek sket wajah blog lama saly ..
Selamat tinggal sayang , selamat tinggal pujaan
dah tinggal kenangan blog hijau ni





Monday, August 15, 2016

Sekian lama menyepi ...


Dah 5 bulan menyepi dari dunia blog .. rindu usah nk citer laah memang rndu .usah ditanya ke mana ku menghilang mih mih .. Puasa dh lama berlalu .. raya pula baru je pergi . Ape pun nak jugak saly tepek gamba raya .. nak ucap selamat hari raya ., nak mohon maaf .takpe lah dah berlalu pun .bukan senang nk jumpa orang seperti aku ni ucap lepas abes raya , hanya saly seorang .haa


Ini dia gamba raya 2016 .. tema Pink belacan kot .haa betul ke tidak mata ini. Belacan yg dah lama sikit agaknya , belacan yg tk fresh dh .. belacan2 jgk , btw Selamat hari raya buat teman2 Blogger sekalian yg pernah sebelom ni kenal diri ini .. hih ampun maaf saly susun 10 jari ni ( bayangkn oke jari saly sedang tersusun ni ) Maaf andai ade salah silap bicara dikala tinggalkan segala komen dan jejak .. ikhlas dari hati . Rindu dengan keakraban kalian sebelom ni 



Gaya kesayangan di hari raya .. Abang Ikhwan , angah ( ilham ) kak cik ( icha ) dan adik solihin .. lama tak tepek gamba budok berempat ni , dah makin besar semua . Adik solihin yg manja teramat segak bergaya tu dah pun setahun 10 bulan . 2 bulan lg cukup dia dua tahun .masih menyusu sepenoh nye . Ini tahun kedua solihin beraya .. Kalu ikutkan dia , pagi2 raya pertama baru ni dh buat hal , berpeel dia  .. tkejut agaknye kot mama pakaikn dia baju melayu siap bersamping ni , nangis2 nak mamanya tanggalkn baju dia tu .. nasib bile dipujuk pujuk diam jgk.lepas dari tu mood solihin dihari raya ptama tak berapa nk ceria .. asyik nk nanges .. sob sob .. Ooo .. adik solihin. 

Di pagi raya pertama , seperti biase beraya di rumah umi encik suami dulu ( mertua ) part paling best nya dapat makan satey dan nasi himpit umi the best .. next lps tu barula seperti kebiasaannya kami beraya di umah saudara2 encik suami yg berhampiran rumah umi , memang suka juge Part nim , dapat merasa hidangan tiap hidangan , nasi beriani , lontong , rendang wajib aku merasa .tak ketinggalan , mih mih ..  selepas selesai semuanya , tengah ari tu baru la pulang rumah ibunda tercinta .. nak salam2 peluk cium mohon ampun .. tak sabar2 nk merasa hidangan wajib ibu di hari raya iaitu ' nasi dagang ' alahai best nya .. makan lagi sepuasnya .. . 
Begitu lah sedikit alkisah nye di hari raya . Nak sangat Story panjang2 ,kalu boleh nk citer semuanya haha tp cukup dulu sampai sini,yg lain2 simpan dalam hati jaa ..inshaaAllah , jumpa lg ya di lain entry .. 
Wassalam