Monday, August 15, 2016

Sekian lama menyepi ...


Dah 5 bulan menyepi dari dunia blog .. rindu usah nk citer laah memang rndu .usah ditanya ke mana ku menghilang mih mih .. Puasa dh lama berlalu .. raya pula baru je pergi . Ape pun nak jugak saly tepek gamba raya .. nak ucap selamat hari raya ., nak mohon maaf .takpe lah dah berlalu pun .bukan senang nk jumpa orang seperti aku ni ucap lepas abes raya , hanya saly seorang .haa


Ini dia gamba raya 2016 .. tema Pink belacan kot .haa betul ke tidak mata ini. Belacan yg dah lama sikit agaknya , belacan yg tk fresh dh .. belacan2 jgk , btw Selamat hari raya buat teman2 Blogger sekalian yg pernah sebelom ni kenal diri ini .. hih ampun maaf saly susun 10 jari ni ( bayangkn oke jari saly sedang tersusun ni ) Maaf andai ade salah silap bicara dikala tinggalkan segala komen dan jejak .. ikhlas dari hati . Rindu dengan keakraban kalian sebelom ni 



Gaya kesayangan di hari raya .. Abang Ikhwan , angah ( ilham ) kak cik ( icha ) dan adik solihin .. lama tak tepek gamba budok berempat ni , dah makin besar semua . Adik solihin yg manja teramat segak bergaya tu dah pun setahun 10 bulan . 2 bulan lg cukup dia dua tahun .masih menyusu sepenoh nye . Ini tahun kedua solihin beraya .. Kalu ikutkan dia , pagi2 raya pertama baru ni dh buat hal , berpeel dia  .. tkejut agaknye kot mama pakaikn dia baju melayu siap bersamping ni , nangis2 nak mamanya tanggalkn baju dia tu .. nasib bile dipujuk pujuk diam jgk.lepas dari tu mood solihin dihari raya ptama tak berapa nk ceria .. asyik nk nanges .. sob sob .. Ooo .. adik solihin. 

Di pagi raya pertama , seperti biase beraya di rumah umi encik suami dulu ( mertua ) part paling best nya dapat makan satey dan nasi himpit umi the best .. next lps tu barula seperti kebiasaannya kami beraya di umah saudara2 encik suami yg berhampiran rumah umi , memang suka juge Part nim , dapat merasa hidangan tiap hidangan , nasi beriani , lontong , rendang wajib aku merasa .tak ketinggalan , mih mih ..  selepas selesai semuanya , tengah ari tu baru la pulang rumah ibunda tercinta .. nak salam2 peluk cium mohon ampun .. tak sabar2 nk merasa hidangan wajib ibu di hari raya iaitu ' nasi dagang ' alahai best nya .. makan lagi sepuasnya .. . 
Begitu lah sedikit alkisah nye di hari raya . Nak sangat Story panjang2 ,kalu boleh nk citer semuanya haha tp cukup dulu sampai sini,yg lain2 simpan dalam hati jaa ..inshaaAllah , jumpa lg ya di lain entry .. 
Wassalam





3 comments:

norhidana miswan said...

lama betul menghilang... rindu nk tgk keletah anak2 tuh

QasehnyaRania said...

selamat hari raya akak

dalila said...

selamat hari ry jgk kak..
maaf zahir batin ;)