Wednesday, November 4, 2015

suka la sangat




Hari ni takmo Berpanjang lebar sangat celotehnya ..
 cuma nk share kegemaran yg dah  melarat larat semacam ni . nips ni best jugak.. kat mane bestnya pun saly taktau.. tp bukan saly je tau yg suka nips ni, haaa en.asben lah yg sangat sangat dan terr sangat suka kunyah2 ini nips. Orang teranung kata , 'wahi ngat'
 Kalu en,asben pergi kedai beli barang keperluan atau apa ka, klau ade je nips ni mesti dia beli .. bukan satu ja.. tp 5 , 6 bungkus itu dah biase.. hahaa .. duk krup krapp .. rasa nk ketawa je wife dia ni tengok.. tak padan dengan umur.. kakakah ...katanya sedap ..ye lar memang best pun mungkin gabungan coklat n kacang tu yg sedap kot, ditambah dengan rasa manis ..anak-anak pun dah ikut2 abahnya . Krup kraappp .. acu try.. pasti tak henti2 nak kunyah.. haha malas nk pomot lebih2 makanan camni. Kadang tak elok tau untuk anak2 .. yg pertamanya , ia manis ada rasa coklat. Dan yg keduanya paling takut lagi sebab ia banyak pewarna .. kite yg dah dewasa ni oke lah sket , tp buat anak tak elok. Kadang kalu abahnya beli , dan belum nampak lg dimata anak2 , mamanya akan senyap2 sorok . Jadi tak galakkan sangat bende2 camni. Siap pesan kat asben kalu nak makan tu tak perlula depan ank2 .. mih mih mihhh








4 comments:

Atie Yusof said...

ohhh cik abe suka Nips ni ye Sally..manis kan? hehe..
si abang Pae suka juga, cuma tulah sllu elak kan beli sbb manis... kadang omaknya ni terbabas gak beli makan kat opis.. haha

norhidana miswan said...

mmg sedap layan nips tuh... akak suke jgk tp tak lah selalu beli... kang aiyan pun tumpang sekaki kang... cpt rosak gigi dia nnti, udhla ssh nk gosok gg

rubiah kadir said...

amboiii..sampai 5 6 bungkus tu,,kikiki..krup krap krup krap kan..
ruby pun suka gak..tgk warna warni cm tu..anak2 pun suka..

yg kismis tu kureng..ruby suka yg kacang kak saly

dalila said...

ila dulu xsuke sgt sebab kacang..tp aritu, ms kursus ade member bwk..layannnn la pulak..blk kursus trs carik..haha..dulu eksennn