Wednesday, October 28, 2015

setahun sudah baby solihin .....




Alhamdulillah ...
Hari ni 28/10/2015  cukup setahun sudah usia baby mama .. 
idlan solihin .. selamat hari lahir solihin sayang .. smoga solihin membesar menjadi anak soleh mama dan abah ye.. dan semoga Allah memberikan kesihatan yg sempurna hendaknya buat adik ..aamiin

Terasa cepatnya masa seakan blalu .. dari tahun ke tahun. Dek hari lahir baby solihin ari ni , mari teringat saat bertarung nyawa melahirkannya .. segar diingatan. Sob... sob

Masih ingat lagi , moment indah ini ...
Masih ingat mama duk menunggu hari kerana terlepas dari due date 24/10/2014... betapa berat dan saratnya perut mama rasakan .. sampai ke saat sakit ingin melahirkan,  tp sedikit pun tidak mama gentar dan serik lalui nya , hanya ingin kamu lahir kedunia ..  tepat jam 5 pagi , 28/10/2014.. tarikh keramat kamu dilahir .. menitis air mata mama .. gembira ..!!
Allahhu akbar .. alhamdulillah .. baby mama sihat membesar hingga ke hari ini .. rindunya saat baby dia .. rindu bau baby dia .. rindunya si baby putih mama nii.. rindu .. rinduu




Dari hari ke hari.. banyak sangat gambar baby solihin . Suka mama tangkap tiap kebolehan dia. Dari baby .. dapat meniarap ..merangkak .. hihi .. pagi tadi mama bawa solihin ke klinik.. dah lama mama tak bawakan dia , tarikh last temujanji masa seminggu lepas raya adilfitri aritu .. tak sempat2 nak pergi bermacam masalah yg melanda .. dan solihin pun terkena juga chicken pox .. jd cukup2 arini 28hb solihin dah setahun ,dia pun mama tengok sihat.. maka pagi tadi bersoal jawab mama dengan kakak misi .. hadoo .. mujurla alasan betol mama kene chicken pox tu betol sebab parut dibadan solihin masih ade .. belom hilang lagi.. sian solihin berbunga2 kulit dia .. mihmihmih
Di klinik td, timbang berat solihin 8.6kg.. juga ukur panjang ,dada dan kepala.. kemudian last skali td, solihin kena cocok di kakak misi .. ( imunisasi untuk setahun) .. adeh .. menangis lah dia kejap , lepas tu teresak esak buat muka .. sob sob .. 
                    
   
                      

Baru je n3 pasal tanda-tanda hampir bersalin dua hari yg lepas.. ada saly citerkan pasal biras pun menunggu hari .. alhamdulillah , dah selamat dia lahirkan baby kelmarin 27hb. Saly dapat anak saudara baru baby boy .. belom saly tengkk lagi baby barunya , aduhaii tak sabar rasa hati .. nak cium2 baby .. nak cium bau baby .. nyummy.. hihii

2 comments:

aTieYusof Family said...

Alhamdulillah... Happy birthday Solihin syg..makin comel & hensem... cute ja nengok dia Sally.. moga terus membesar dgn sihat ya...

dalila said...

kejapnyeee rase..
happy birthday baby solihin..semoga trs membsr dgn sihat dan cerdik..jd ank yg soleh ye ;)