Saturday, October 10, 2015

sambut birthday ....

10 /10/2015




Salam sabtu semua .. 
Hari ni 10/10/2015  hari bersukan negara. Abang ikhwan pun tak ketinggalan ye kena bersukan di sekolah , pagi2 lagi dh siap berpakaian sukan . penoh bersemangat dear . Pulang pun awal jam 10.30 pagi td.. 
Oke back story .. nak entry pasal besday anakanda bedua ni. Gambar atas ye.. abang ikhwan dan kak cik. Dua bulan berlalu , baru jew mama dia siap nk sambut.. hihihii rasa lucu pulak..

 Ini cerita sebenarnya .....
Tarikh lahir abang ikhwan 4 ogos , anak dara mama plak 21 ogos .. plan dah dari awal sbenornya tp bile sampai tarikh 4 ogos tu ikhwan tak wape sihat dan kemudian kena chicken pox..
next plan nak sambut plak skali dengan tarikh kak cik 21hb  , aihh abahnya plak kena chicken pox.. dan seterusssnya bersambung berjangkit semua sampai laa pada baby solihin .. 
Perancangan Allah mendahului segalanyaaa .. 
jadi bulan 10 ni alhamdulillah semua dah makin sihat nampak.. cuma batuk2 kecil dan flu je lah .. dan abis tu abang ikhwan pun hari2 asyik duk tanye bile nak buat besday abang .. bile.. bile ... oleh kerana dah perjanjian mama dengannya, mama tak boleh nak ingkar , berdosa plak .. maka terjadi lah sambutan hari lahir abang ikhwan dan kak cik kelmarin.. mama cuma buatkn kek dan sambut umah nenek sebab sana ramai sepupu dia berkumpul bermain.. sronok anakanda semua berkumpul .. 




Snow cheese cake vanila coklat by mama mereka .. mihmih
Step ke step mama buat penuh sabar ye.. terukir keikhlasan. Susah bagi mama nk buat kek sebesar loyang ni , berlapis kek lagi tp alhamdulillah berjaya juga.. 
biar tak cantik rupa , tp sedap sangat2.. hiks.. 
mungkin kerna penuh kasih sayang kot..



Hahahaa ini part lucu juga ye.. konon nak bergambo dan sambut luar beranda umah nenek tapiiiiiii kepanasan .. buat sebelom solat jumaat , matahari betol2 atas kepala ..keciann..
 hadoii punye idea maksu mereka ni .. haha





Dan kemudian ..... 
angkat kek terus bawa ke halaman rumah. Kebetulan teduh di meja rehat ni.. hihi baru lah lega budak2 ni. 
Mata pun comel tak terkenyit kenyit tahan panas





Ape pun mama gembira sebab dapat gembirakan hati anakanda berdua ni .. alhamdulillah
Nanti saly nak entry kan resepi kek snow cheese atas tu..
Nak simpan resepi sebagai rujukan..






2 comments:

aTieYusof Family said...

kira sambutan bithday tertunda lah ni ye Sally...hehe... takpelah janji ingatan pada birhday mrk tetap ada.. baru2 ni mmg musim chicken pox kan Sally..abg Pa'e pun dah kena...
wow! sodap2 kek Sally buat...

dalila said...

sedapnyee...nnt share resepi ye kak..