Tuesday, October 13, 2015

duhai ibu ....

13/10/2015


Allahumma Yassir wala tu'assir..
Ya Allah permudahkan lah.. jangan kau persulitkan..
Sedih hati bile ibunda yg dikasihi dimasukkan kehospital kelmarin .. ibu selalu je mengadu sakit dada sejak sekian lama dulu .. bile terasa agak letih atau makan sedikit ibu akan alami sakit bahagian dada.. katanya rasa seperti angin sampai didada .. jadi anak2 dah pun pujuk2 ibu ajak pergi check up di klinik atau hospital tp ibu memang berdegil takmo pergi.. sekadar periksa dokto nak tau penyakit ape pun takmo jugak .. apalah daya anak2 .. jadi tengahari kelmarin , lepas makan sedikit roti ibu tetiba dah mai sakit dada .. kebetulan masa tu ada dalam kereta abang (abang sulong) masa pulang dari pasar, jadi teruslah abang bawa pergi klinik seberang takir, klinik yg berhampiran .. terus disana di periksanya monitor untuk jantung apa ntah saly tktau nk sebut, result drafnya tak bagus, terus dokto situ cadangkan ke hospital besar HSNZ wad kecemasan .. ibu masa tu dah oke skit.. tp doktor suruh hantar kan jugak kehospital dengan ambulan sebab bimbang kan masalah berkaitan jantung .. bile di hospital disana kan mudah banyak kemudahan ..jadi sampai sana, di x- ray nya dada dan ambil darah hantar ke makmal nak tau apa penyakit sebenar ibu ni.  Jadi kelmarin belom tau resultbya camne , mungkin hari ni result dapat .. tp kata doktor kelmarin tengok dari x-ray ibu, bukan berkaitan dengan saluran jantung tersumbat.. tp dijantung ibu tu ade masalah ..


Allahhu .. semoga Allah tidak timpakan ibu dengan sakit2 yg mudarat dan berat .. dan semoga ibu dapat disembuhkan ..
Hanya padaMu aku bermohon dan berserah ..
Aamiin Ya Allah ..





1 comment:

norhidana miswan said...

sama lah ngn mak akak... kalu suh pi spital bkn main susah, tkt sgt lah....

moga mak saly cpt sihat yek.... n resultnya semuanya ok saja