Saturday, September 26, 2015

cerita aidiladha ..

26/09/2015


Salam aidiladha ..
Hari ni dah hari raya ketiga aidiladha .. baru je berpeluang ni nk jenguk blog. Nak tempek2 gambo.. hari ni biar gambar dan saly jew pot pet sambil bercerita ya.. 



alhamdulillah, baby solihin dah makin sembuh dia dari chicken pox. Nampak hari ni butir2 airnya dh makin mengecut dan dh tiada tumbuh yg baru. Terima kasih pd kwn 2 yg mdoakan solihin yaa .. 
dalam gambo ats sekali  tu , gambo yg beramai ramai tersusun atur comel je anakanda2 mama , dalam tu tk nampak pun sangat kesan chicken pox solihin, duk depan skali , tp dek kena pantulan chaya flash kot ..hihih .. gebu noks .. tertipu ..tertipu
Dan gambo kedua bersama mama ni , haa kan nampak chicken pox dia kan .. masa ni baru nampak solihin ceria sket.. seperti biasa suka senyum dan ketawa baby nih ..



Hai sup daging sup tulang ...
 huwaa ..saly terrrringin sangat  aum aumm..
Dok leh nok makan saly weh .. baby solihin chicken pox, kan bisa pada kulit dia .. ehh.. takpe ke kalu nk makan ni ...? 

Sup tulang ats tu ibunda yg buat masa raya pertama aidiladha.. menjamu selera beramai ramai dengan adik beradik dan ipar duai  selepas selesai korban sume..
 slurpp .. slurpp aje memasing..
 saly tak makan banyak cuma amik gak seketul, takleh la duk tengok jew leleh2 jatuh liur ni.. mihmih... kesudahan kasi tangkap gambo tepek sini buat tatapan mataku .. kenyang gak .hehe


Yg atas ni laksa kuah putih .. ibunda juge yg buat pepagi lagi untuk hidangan pagi raya.. jangan pandang pd rope yew.. 
saly main hentam taruk apa adanya .. kendian tu kasi tangkap gambo sekeping.. biar la  tak comel pun. hihi. Lepas tu ngapp ..
Selain laksa kuah putih, laksa penang pun buat juge, tp tak sempat nak bergambo laksa tu ,dah abes saly licinkan .. 
Ahaha takpe lah, akan ku frame kan dalam ingatan ni


Ni repeat order dgn kawan , kuih feberet saly si cheese tart dan tart telor..  sempena raya haji ni. Dah lame benar tk order rasanya last awl tahun baru ni. Bulan 3 kot.. hih ingat2 lupa.



Kan .. nampak ropenya. Mm memang sedap ni tart telor
Maap yew Suka sangat lah saly amik gambo versi gitu
Nak kasi terliur lagi naw naw .. ehh2 ade yg terliur ke.. hiih
Maap ye dear , tp tart daaa abes laa..

 terbaik .. dah banyak kali gak order tart dengan kawan ni, makin lama makin menjadi rasanya .. walo dari awal oder dulu2 tahun lepas, kulit tart dia agak keras.. tp skarang makin lama makin gebu ..




Yg ni pulak cheese tart. Alahaii... yg ni lagi umphh siap ade filing dlm tu ..saly suka sangat lah yg bercheese ni
Menambah lemak yg sedia ade ni.. ahahaa
Takpe .. lupakan dulu masalah lelemak .. nikmati lah cheese ni apa adanya .. mm memang tak cukup rasanya nak cheese tart ni banyak2 gitu....  Berebut rebut jugak anakanda.. tart telor mereka tak usik pun .terpaksa lah mama korbankan .. tart telor aje lah yew saly.. Hihii


Ini taktaw plak nama ape kuih.. dia bg free yg ni order kuih2 tart atas tu.. katanya frambrozen kenari ..ehh ape ntah, btol kot sebutan aku. Memang sedap sangat2 kuih/biskut ni, rupenya seperti congobars ade gak .. apepun terima kasih ya buat kawan saly, asmahwati @uddinecha  .. semoga dimurahkan lagi rezeki hendaknya .. dan selamat maju jaya ..





Camtu je lah citernya ..alkisah di aidiladha dua hari yg lepas .
Takde ape yg menarik pun.. 
Oke dah dulu nanti jumpe next entry ..
Wassalam










1 comment:

dalila said...

siannye baby solihin..
sedappppnyeee nmpk cheese tart tu kak..peberet ila tuuu..