Tuesday, September 22, 2015

baby solihin kena chicken pox akhirnya ...

22/9/2015


Episod chicken pox masih belon berakhir ya..
Sobs.. !
Selepas abang ikhwan ,  abah nya ..  dan dua minggu yg lepas angah dan kak cik pula  .. angah dan kak cik dah sembuh tp parut2 sume tu masih merah lagi.. 
Dan lepas sume tu , mama baru nak tarik nafas lega, tp nampaknya tidak yew .. apa yg ku takuti benar2 dah alami. sekarang giliran baby solihin pula .. betol la kata orang2, chicken pox selagi tak kena sume serumah , memang tak sah. 

huwaaa.. kali ni betol3 mama rase nk nanges .. hari ni dah masuk hari kelima dah solihin .. hari ketiga, ahad yg lepas sempat lagi pegi kenduri kahwin saudara di felda jerangau .. bintik2 air tak banyak sangat, pulang dari sana alahai makin menjadi jadi ..
kelmarin dan  hari ni paling kemuncak skali mama tengok dia.. serba tak kena.. nanges sangat.. semalam dia tak berapa lena tido , tersentak2 dan bangun nanges .. mungkin terlampau sakit dan gatal agaknya .. demam pun ya .. ubat dah kasi sume.. tp nak buat camne kan, sakit tu sume datangnya dari Allah .. mama cuba sedaya upaya untuk usaha meredakan kesakitan si baby .. alahai memang sian .
Semoga cepat sembuh ya cayang mama . 
Keceriaan kamu , ketenangan mama ..

Khamis ni kita dah raya haji..
Nampaknya tak kemana mana lah mama.
Duk umah demi baby tersayang. Mihmihmihh ......


Selamat hari raya aidiladha semua ..
Masuk korban ke .. saly tak ambik bahagian tahun ni dan tahun lepas .. insyaAllah semoga  diberi keizinan dapat tahun depan ya ..





4 comments:

Kakzakie said...

Allah... sedih pulak kakak tengok baby gebus comel kena chicken-pox pulak ye. Gatal-sakit tu yg kesian. Cepat sembuh ye sayang..

Tapi budak ni mudah sikit kita nak pantangkan.

dalila said...

alahaiii..
akhirnyaaa..
sian baby solihin..cpt sihat ye syg..

aTieYusof Family said...

alo..lo..lo..sedih nya Sally tgk Solihin tu.. moga cepat sembuh ya.. Pa'e pun baru lepas kena chicken pox.. memang pedih hati tgk..
Salam Aidil Adha dr kmi di Sabah..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)