Friday, June 19, 2015

juadah ramadhan :: kuih tepung bunga

19/6/2015

Salam jumaat sume ..hari yg penuh keberkatan .. lagi2 Hari ni dah 2 ramadhan .. dah masuk dua hari kita menjalani ibadah puasa .. kelmarin first puasa, cuaca sini mendung tak panas langsung .. puasa pun masuk petang baru terasa agak letih ..hari ni pula dah dari pagi lagi nampak cahaya terang, matahari makin naik terasa begitu panas cuaca .. 


Kelmarin punye cerita ..nak update tak cukup masa .. nak masak lagi .. anak anak lagi .. terkejar kejar lah jugak .. bercampur letih lagi ..hiks .. oke, kelmarin untuk permulaan ade lah buat sikit kuih .. untuk makan lepas berbuka.. kuih tepung bunga .. pernah ke korang makan ni.. entah tak tau tempat lain panggil sama atau lain .. dicelup telur dan digoreng .. kemudian tabur gula .. tp kuih tepung bunga aku ni rupenya yg tak bape menjadi .. dah seakan cucur lak.. muahaa.. tp rasanya sama je macam beli kat kedai atau bazar ramadhan ..mesti ade jual ni..biase gak bulan pose tahun lepas en.abang beli kuih ni di bazar ..






Resepi dah aku siap2 buat.. malas sangat nak taip banyak-banyak .. hari ni dah siap edit resepi tu.. kalu ade sesape nak cuba silakan .. bagi aku kuih ni sedap.. hihi..itu bagi orang yg suka ..

Oke ..Dah dulu ya .. sekarang ni sedap sangat duk rehat rehat sambil baring..rasa takmo bangun je..nak je duk ginim sampai time berbuka..agaknya kelaparan semua la kesayangan2 daku.. hahaaa .. kejap lagi jam 4 nak masak untuk berbuka pulak .. masak awal sikit, dapat sambung rehat lagi.. kan best ... 
oke dah ... selamat berpuasa semua .. dan selamat berbuka nanti .. 


3 comments:

aTieYusof Family said...

Selamat berpuasa buat Sally & family.. teringat nasi dagang Ganu plak bulan2 puasa ni..hehe...
wah! sedap kuih tepung bunga ni..boleh cuba kot..:)

E-ta said...

salam singgah dan selamat menjalani ibadah puasa.kuih yang agak mudah untuk dibuat.masa dulu2,selalu mak buat bila puasa..nak kongsi resepi..

dalila said...

mcm sedap je kak..terliur plak..