Saturday, May 2, 2015

imbas kembali :: qaisarah permaisuri hati





Hari ni nak Story pasal permaisuri hati mama , iman qaisarah ..
kecian dear jarang sangat citer pasal ank girl tersayang ni.. ye laa, tahun lepas mama duk sibuk ngan perut je.. bawak adik .. nak berblog bagai jadi terhad, takde mood... padahal banyak sangat citer tentang kakak ni.. dari selamat melahirkan.. boleh meniarap..merangkak ..  dah boleh jalan.. oke..takpe.. kite slow story mory yer... hiks..
Imbas kembali ... atau kata glemernya throwbackkkk.....

Iman qaisarah ..
nama istimewa dari mama .. bukan abah ya. Hihii.. kalau ikutkn abah dia nk nama ringkas lagi dari tu... lupa dh mama nama ape entah.. tp iman qaisarah tu dh ringkas sangat2.. aku kurang suka juga nama panjang2 ni.. biar ringkas.. makna alhamdulillah senang pulak nak sebutnya .. qaisarah maksudnya permaisuri .. permaisuri hati mama dan abah ..



Masa mula2 dah dapat nama ,dalam pikiran mama ni nak panggil si kakak ni ICHA .. aihs.. rase manja je ..tak pikir pun nk tiru sesape atau nk glemer.. jadi mula lah episod... Panggilan dia icha .. icha .. kalau nenek dia (my mom) suka panggil dia , manja .. sebab kata nenek selalu je nanges .. mase kecik2 dulu, dengan orang lain selain mama abahnya langsung dia taknak.. di agah2 orang pun dia takmo. apalagi kalu diambil dukung ke.. lagi laaa... selalu je sembunyi kat mama .. kih3.. memang manja dear ni .. tapi sekarang, mama suka panggil dia kakak, atau kak chik.. kalau panggilan lain, suka juga mama panggil sara atau rara ..  atoii... berapa banyak nama daaaa....



Alhamdulillah... sekarang umur kakak dah setahun 8 bulan dah .. dah makin besar .. nnti 21hb cukup lah setahun 9 bulan.. masih segar di ingatan detik-detik kelahiran  puteri mama nii..

kakak tak semontel budak2 lain.. dia kecik jer.. tp takle rendah..mm.. tinggi jugak dia ni.. hihi.. cuma tubuhnya je tak gemok..  kulit tak putih macam mamanya.. (alamak... putih ke ko ni saly....!!!!) Kih3...macam kulit abang2 nya laa.. cerah le juga. . tkpe lah tak putih pun tp still comel ... yer.. geram geram lg..mm ..  cayang cikedd.. mmuah...♡♡♡

Oke yg ni lg satu , kakak Masih belom boleh cakap.. cuma sikit2 jer... tp kalu panggil mama ,abah, abang adik boleh plak.. tp dalam versi tak wape clear molek lah..  nak susu pun dia cuma nanges je.... kalu mama tk paham ,terus ambik botol bagi pada mama... tu kalu mama layan ..kalu mama buat2 taktau je,nak nya dilemparkn terus tepat kesasaran dahi ku.. aiseyy... sakitnya tuh disini jadinya.. ekekekk... nampak diam2 je suke senyum tp kalu abang2 usik, kuat juga jeritnya.. aduyaii

Kaki jer cepat... boleh jalan bila umurnya 10 bulan... tp mulut lambat nooo... mungkin gitu gamoknya budak2 kot, bila kaki lambat jalan,mulut cepat bleh cakap.. kaki cepat,mulut lak lambat... ke camne ... muahehe .. alaa.. kebetolan sj.. ade juga kaki cepat, mulut pun cepat jgk..dan sebaliknye ..


Yg paling mama suka skali, Kakak ni bagus sangat dia.. tak banyak ragam ... tp manjanya alahai kadang tu tak duk diam mama ni... bile mama layan adik, pandai pula dia bawak hal dia.. main2 boneka si yaya dan candy... kadang tu tengok tv.. tp bile adik nya tido, dan mama letak dalam buai, cepat2 dia duk atas riba mama... dan kemudian rengek2 minta di dukung.. pandai ambil peluang nk bermanja ... hihi... cian dear... 







3 comments:

Azian Elias said...

bestnya nama.. sungguh indah.. anak akak sume boys.. so start dgn muhammad je lah...

aTieYusof Family said...

hihi comel iman qaisarah ni.. muka mcm Sally..nmpk lembut ayu..hehe.. moga membesar jd anak yg solehah ya icha syg... tak sedar dia nk masuk 2 thn kan sally...rasa mcm br je sally ngandungkan dia..m

dalila said...

alololo..comeinye qaisarah..
moga jadi ank yg solehah ;)