Wednesday, April 8, 2015

imunisasi .... si kakak dan si adik





Citer pagi tadi .. 
Jam 7.30 dah siap semua bagai .. anak2.. sebab pagi ni 8.4.2015 ade temujanji bulanan di klinik desa, losong , buat my baby kecil ni, izz aqil solihin .. panggil solihin.. baru nak masuk 6 bulan.. kejap je kan.. tp imunisasi ni untuk 5 bulan .. pastu si kakak pulak , iman Qaisarah atau kak sara atau kakak rara .. hihii.. dah tukar panggilan ye.. dulu masa babynya kan mama nye suka panggilkn dia icha .manja jer panggilan tuuh... tapi..... haa.. nanti Aku citer smula bab tu.. mmg ade sebab ..tp bukan karut marut macam2 yer..!! 

Okeh.. back to storyyy..


Yang gambo atas ni ..  kakak dan adik solihin .. besar adik dari kakak dia. Bambam budak baby tuuuu. eeee... rase nak gegettt .. hihihii...
Alkisahnye ,si kakak rara ni pun cocok / imunisasi jugak tau.. untuk setahun setengah .. tp dah dua bulan lewat sekarang dah setahun 8 bulan ..selalu jerk tk sihat kakak ..asyik demam batuk selsema..kalu time nak gi klinik je esok, pasti dia wat hal..mula panas badan.. hihii..macam tau2 je. Tp ari ni dia oke, sihat ..kebetulan adik ade temujnji, bawak jugak kakak.. 

Adik solihin

Umur : 6 bulan.. (tp 28hb ni bru cukup 6 bln)
Berat : 7.7 kg

Kakak sara

Umur : setahun 8 bulan (21hb ni cukup 1 thn 8 bln )
Berat : 9 kg

Tak sabar nk tengok si adik setahun dan si kakak dua tahun.. agoknye, besor adiknye.. dari kakak.. hii.. setahun sorang, waktu mula2 memang sikit terkejar2 mama ni.. nak layan si adik.. kakak pulak tak reti lagi.. tp nnti bile dua2 dah besar sikit, seronok pulak..sama2 membesar..



 Cuba tengok resit atas tuu.. haa..hari ni aku kene denda rm1 tau..!! 
Haisshh.. terkezut kawe ni, kata kak misi, apasal lewat bawa si kakak ni.. dah 2 bulan lebih dari setahun setengah .. kan nak imunisasi untuk setahun setengah ..
 ye laa.. aku jawab, kesihatan dia tak mengizinkn.. adehh.. nk wat camno.. kih3..
Akhirnya, dia bagi surat cinta buat ku.. tak sangka plop kena denda rm 1.. kot ini syarat baru ye tak.. di klinik desa..
Takpe lah, asal sihat anakanda ..tu sudah cukup..





2 comments:

QasehnyaRania said...

la pulok..
kan nti blh main sama sama.. kakak toling adik.. abg dh sekolah

QasehnyaRania said...

akak. su dh cuba cucur kembung manis
sedappp