Thursday, April 16, 2015

imbas kembali :: rindu saat baby


Salam khamis semua .. 
Esok dah hari jumaat..kejap2 rasanya masa berlalu.. 
Hari ni sedang sibuk2 pun sempat ye aku buat n3 ning..dah dari semalam masa nak tido, sambil termenung menung jap ( pejam mata sambil tu tangan duk ats dahi ..), hihii...cuba bayang oke.. pastu mari belaka lah satu persatu kenangan.. 
ingat sume saat mereka dilahirkn... pernah jadi baby kita...  bau baby..bau baby.. nyummeh..
Nyum nyum..rindu nye lah haii....♡



 masa duk ingat2 kenangan tu..
 aishh.. kumpul gambo2 sewaktu mereka semua baby pun best kan... kan..
Setiap gambar ada ceritanya ..

Gambar pertama : 

gambo semasa mula2 anak2 aku dilahirkn. gambo tu dah 3 minggu gigih mama duk satukan jadi satu... anakanda berempat..akhirnya, seperti diatas ..
Hmm..rindunya saat2 baby kalian.. senyuman.. tangisan ..tatapan mata ..pegangan tangan.. serta bau bauan syurga kalian... mama rindu semua tu.. tp apakandaya, mama cuma boleh kembalikn memory mama ni pada kenangan dulu..tp tak boleh undur dah saat tu semua.. andainya boleh kembali zaman itu semua, akan mama dakap kamu erat2.. cium kamu .. tatap wajah kamu tanpa kelip.. cium kamu sungguh2 .. puas2 gituu... ish....




Gambar kedua :

Foto kaki baby ...
eee...  antara moment terindah mama .. ♡♡  kaki comel tu milik si kakak, iman qaisarah dan si adik , izz aqil solihin .. 
abang dan angah mama tak jumpa gambar kalian ..entah kat mana mama simpan ..  rindu juga mama pd kaki2 comel nii ... skrang kaki ank2 dah besar belaka .. cuma adik solihin masih baby.. hihii




Gambar ketiga :

Masa ni suka mama tangkap pic mereka masa mula dapat adik ..
Yg paling teruja masa abang mula2 dapat baby.. angah ..
Aishh.. masa tu malu btol abang nk gi dekat .. nak cium adik. Tp akhirnya dapat cium jugak.. happy abang waktu ni kan..kan.. terus mama tangkap pic comel ni.. dah jd kenangan kalian berdua.. 
Si kakak dan adik baby pulak .. gambar pertama mama ambik, masa ni kakak asyik malu dan nangis2 .. sebab kakak kecik lg masa ni.. mama dan nenek pujuk2 nak kakak cium dan main dgn baby masa tu.. dan ..akhirnya, kakak dakap dan cium juga si adik ... terima kasih ya kakak iman qaisarah.. 
comel sgt saat2 ini..



Gambar keempat :

Baby ......
I want u told my hand forever & ever ...
Mama love u..
Tangan comel atas ni milik adik baby sekarang ,
 adik solihin ..
Yg lain2 lupa mama nk tgkap pic comel nii.. 
Adik solihin, masa 40 hari .. dah penghujung masa berpantang .. sedih rasa, ingat saat2 baby kecil2 kan .. dah tak terulang lg memori indah tu semua ., tangan kecil yg memegang .. comel sgt2.. 



Gambar kelima :

masa ni kalian semua 5 bulan ..
 dan sekarang adik solihin dah 6 bulan .. gigih juga mama duk foto dan cari foto2 kalian .. dan hasilnya.. sungguh comel dimata mama..  berbeza ye raut wajah kalian.. tp iras adik beradik tu tetap ada..  semua bertopi di kepala .. satu2nya puteri mama pun pakai dikepala tuu, rindu sangat masa  pertama kali punyai baby gurl .. alhamdulillah, Allah kurniakn anak perempuan comel pd mama .... mama sayang awak my princess dan my prince2.. rasa sayang mama semuanya sama pada kalian..semuanya sama.. sama ..sama ..
 ishh .,, rindu datang lagi .. 


Gambar keenam :

Gambo ke6 ni pula... sengaja mama satukan begini..
suka tengok saat2 abang dan kakak punya adik .. 
kemain mama tangkap gambo aje ..ke sana kemari .. kamera ditangan tak pernah lupa .. rugi rasanya kalu saat2 indah itu dibiarkn berlalu tanpa gambar.
 Si kakak pulak dengan adik.. adik solihin .. 
mama suka tangkap gambar kakak adik berdua ..suka tengok ragam kalian berdua.. si kakak baru setahun lebih dah punya adik .. kakak dah makin pandai, tp cakap tk boleh lg, cuma boleh panggil abah dan mama.. hihii..
Kamu berdua masih baby mama .. ♡

Muahh muah ... sayang kalian ketat2..  nanti banyak lg gambo lain yg akan mama kumpulkn macam ni ... mama akan imbas satu persatu ... semua ini kerna rindu ..
Rindu serindu rindunya ..!!




4 comments:

aTieYusof Family said...

Salam Sally..
aduii.. rindu2 sangat bau2an baby.. hihi.. belum ada rezeki nak cium baby sndiri lagi selepas abg Pa'e tu hah.. :)

Alya said...

Comel nye baby.. Follow... Blog ni.. .

Mar Mansor said...

momen momen indah

dalila said...

lahaiii..suwitnyeee bile teringat blk kan..moga dorg xcepat sgt membsr..nnt rinduuuuu..huwaaa