Sunday, April 26, 2015

alahai baby solihin



Hari ni anakanda ikhwan dan ilham cuti sekolah.. sempena hari keputeraan sultan Mizan ..Sultan Terengganu.. tp pagi ni en.abang dok cuti pun, separuh hari katanya.. nak jalan2 tak kot.. rehat kat rumah lagi best.. hihii .. pagi ni cuaca kuala terengganu ni mendung.. dah hujan rintik2 dah.. badan pun jadi malasan jer .. oooo okee... back to story baby ambe, solihin ..




Baby solihin ,happy tol dia ni.. mudah senyum dan ketawa .. mama pun suka sangat agah2 dear.. kih3..



Solihin dah mule angkat dada... yeayy menjerit kesukaan  awak ye solihin .. sebenornya, dah 2 mggu lebih dh solihin tunjukkn kebolehan diye ni.. 
"aiseyyy mama, nape mama lambat sangat entry sal adik nii... kalu boleh cepat2  biar sume orang tahu... amboii dik.. 
Sekarang sume mama rasa nk citer.. tak tau dh nk mula dari mane, banyak yg dah tertinggal dibelakang.. caiyok deh .

Adik solihin belum lg 6 bulan..lagi 2 hari cukup 6 bulan... tk lame dah, esok lusa  ... 28hb.. heeeh



Mase gi check up klinik awal bulan baru ni, imunisasi si kakak dan adik .. timbang berat, dik solihin dah pun 7.7 kg.. aduyaii.. berat awak dik.. patut la tak larat mama dukung.. kakak pulak 9kg..setahun 8 bulan.. dan sekarang ni wape entah berat solihin.. bam bam dia ni.. tengok peha sudaa berlipat lipat..
Kan mama gegeett gegettt awak dik... nyumm2.

Boleh angkat dada, bermakna tak lame lg boleh merangkak kot.. tp kalu ikut abang2 dan kakak nya, tak merangkak, cume undur2 belakang terus boleh duduk.. lepas dari tu baru lah merangkak.. alahai Adik solihin, dia yg paling lambat skit dari abang2 dan kakak dia..nak masuk 4 bulan  baru dapat meniarap .. tp tak heret dada ya ... dan masuk 5 bulan bleh angkat dada.. 
tp klau si kakak tu, dia yg paling juara ..cepat..jalan pun cepat,.nak masuk 10 bulan dh boleh.. dan cepat lak tuu dapat adik.. kikiii.. tp satu jer lambat, mulut nya lambat nk boleh cakap..skrang ni dah pandai panggil abah mama .. abang.. angah ..adik.. tp satu jer, kalu nk susu takkan sebut nk susu nye.. cuma dia nanges n amik botol bagi pd mama.sonang awak ye kakak ..



Haa.. ni wajah sy mase 5 bulan.. abes muka ni haa di geget nyamuk. Cian sampai gitu skali nyamuk kiss yer .. 

Dah dulu pasal baby solihin.. tunggu daaa 2 hari lagi cukup 6 bulan ..cessss 2 hari nk kira kaa... heheh.. 





4 comments:

Sheila Adziz said...

chubbynya baby solihin... seronok geram sgt tgk bby chubby ni... anak saya semua jenis keding.... hihi... smg bby solihin menjadi anak yang soleh...

aTieYusof Family said...

alo..lo..lo..comell nya baby solihin Sally... putih..bam2.. moga terus membesar dgn sihat ya:)

norhidana miswan said...

oloh la... dhla bambam putih melepak lak tu... geram lah acik cam nk gomol2 je dia

dalila said...

alololo..comelnye baby solihin..peha tu dh mcm maskot tayar michelin dh..geraammmm tgk..hihi..kak saly..rindunyee..nnt ila terjah 1-1 entry yg lepas..jgn lupe hidang air ye..hik3