Sunday, November 30, 2014

miss this moment :: buku pink



 ig: chiqnaa_qaisarah


Kenangan .. kenangan ..kenangan
Tersangat lah kenangan kan ..
Bagi yg pernah memilikinya pasti merasai seperti yg aku rasa sekarang ni.

Buku pink atau buku catatan kehamilan merupakan permulaan detik pertama kita bakal memiliki permata hati ..
Alahai .. ke aku je yg rasa rindu .. ngeh ngeh
T__T

Pernah gak dalam sedang2 duk teringat pregnat demi pregnant ,
Tetiba mai ingat .. ehh buku pink, kat mana aku letak yew ..
Huhu.. takutnya hati buku tu ilang ke apa.. tp aku dah simpan elok kemas lagi haa dalam almari .. sebab buku tu kenangan sangat. Dulu waktu pregnant suka sangat belek2.. entah apa yg aku belek tak tau la .. oleh kerna sayang , sempat aku sampulkan plastik buku pink tu masa pregnant 3rd & 4th..haha sampai camtu skali yew.. 

Sekarang ni, bile duk nyimpan barang2 dalam almari tetiba terpandang lg buku pink ni ..alahai mule laa belek2.. 
 Aku belek  satu persatu ..masih tersimpan rapi ....
 tiap helaian ada ceritanya tersendiri .. 
susah payah sebelum jadi seorang ibu .. bermacam harus dilalui .. manis bila dikenang .. 

Dah 4 pengalaman aku tempuh .. bila dah berlalu semua, 
Rindu pulak kenangan mengandungkan anak2..
Tiap tiap bulan check up... kesana kesini ...
miss this moment ..!!

Masih ingat lagi , bila pengalaman mengandung kali pertama tahun 2008 ... permata hati pertama .. kadang2 hari hari aku suka belek buku pink tu .. kadang tu bila nak tidur pun sempat lagi .. apa yg di lihatnya aku ni entah ... yg pasti masa tu aku sedang lalui sebuah pengalaman yg indah .. hari hari suka tengok perut membesar .. dan tiap2 bulan pasti pergi check up.. misi catat berat dan segala masalah .. kekadang waktu ada jugak bosan teramat tp bila dah berakhirnya sebuah kehamilan, dah hadirnya cahaya mata di depan mata, alahai..... rindu tetiba datang bila teringat saat2 mengandungkannya .. 
40 minggu nan indah ..

Kemudian .. di susuli yang kedua 2011.. yg ketiga 2013 ..
Dan baru je selamat lahir yg keempat 2014 ..
Tp perasaan aku sama je.. rindu kenangan pregnant ..
Bila tengok buku tu semuanya datang satu persatu kenangan ..
Terasa begitu tulus hati ni mengandung dan melahirkan anak-anak .. 
Satu anugerah Allah swt izinkan merasai nikmat tu semua..
Bukan semua boleh merasainya.. 
alhamdulillah ..

Sekarang umur dah 32 tahun uolss ..
Haha baru ptama kali habaq umor ni.. ade ke yg panggil aku kakak atau dik.. kih3 .lau ade tu aku tak marah pun.. klau lah tua beza umur stahun dua tu takyah lah berkakak adik.. lagi mesra kan ..

Oke diusia 32 ni telah
Di kurniakan 4 orang cahaya mata..
Alhamdulillah.. syukur sangat sangat ..
Akan aku jaga sebaik2nya amanah pinjaman Allah ini selagi di beri keizinan dan peluang ..selagi hayat di kandung badan ..
Mama akan jaga kalian dan akan cuba menjadi ibu yg terbaik ..
In sya Allah ...


^___^

Oke .... dah dulu ..




Sunday, November 16, 2014

alhamdulillah ... selamat lahir baby keempat





Alhamdulillah..... 
Dengan rasa syukur yg tak terhingga pada Allah swt... 
Selamat lahirkan baby ke empat ..
Allah huakbar ..!!

Tarikh : 28 october 2014 (selasa)
Bersamaan : 4 Muharram 1436H
Jam : 5 pagi
Baby : boboy


Hari ni ke 20 hari berpantang .. alhamdulillah.. mama dan baby sihat.. baru je dapat update.. hihi.. mama memang kelam kabut sangat2.. busy.. bila dah masuk anak 4 ni, aku kena belajar..belajar lagi nak sesuaikn keadaan .. alhamdulillah.. dah makin tenang.. suami dan ibu banyak membantu .. anak dara mama iman qaisarah  yg ketiga tu, baru je setahun 3 bulan .. memang mencabar skit .. merajuk dia dengan mamanya.. takmo tengok mama .. asyik nangis je dia..nenek dia yg uruskan segalanya anak dara sorang tu ..sedih hati mama .. tp dua tiga hari ni dah oke sikit.. dah mula senyum pada mamanya .. dah boleh duk dekat...alahai... mama rindu ..!!

Nanti ada masa , in sya Allah akan aku catat kenangan lahirkn baby ke4.. alhamdulillah... berpeluang sekali lagi merasai nikmat lahirkan anak .. 

Sekarang Dapat tunjuk kaki baby je dulu ya.... hik3 .. nanti abis pantang boleh lah tunjuk wajah my baby boboy mama ni ... 


Oke.. dah dulu ...
Rindu ...rindu...kamu semua..
 my blog juga  ...uwahhh
♡♡♡♡