Monday, September 22, 2014

4th pregnancy : repeat scan O&G





Ni kelmarin punyer cerita .. 21/09/2014



Kandungan dah pun masuk 35w .. 





Pagi kelmarin  7.30 pagu aku dah siap nak pergi checkup seperti biasa klinik desa.. pergi awal dapat balik cepat kan.. en.abang kita nk gi kije plak.. si sulong pulak dah mula sekolah , seminggu dah bercuti kan .. so semua mama dah siapkan awal2.. gosok baju.. buat air dan sikit kek marble ada, abahnya beli malam sebelomnya.. sarapan yg tu je pepagi.. 

Sampai klinik, aku dapat nombor 2 giliran.. bila di check jururawat, ternyata rupanya hari ni ade appoinment di O&G pasal placenta previa  patut la dari hari ke hari aku tunggu tak call2 pun..sebab janji nk call nk bagi tarikh .. adeh.. nasib jam 10 pg temujanji.. siap check up yg ni ,bergegas plak ke hospital o&g.. ikutkan hati memang membara malas aku hari ni ..nak marah pun ade, kenapa la tk bagitau awal2 .. macam2 ..!! 

Sampai hospital o&g, terus pergi kaunter nak ambik nombor .. rupanya tempat o& g dan tempat untuk ibu mengandung dah berpindah ke tempat baru .. keluar plak aku ,jauh pulak dari tempat bangunan asal .. dah tak bercampur dengan pelbagai sakit luar tuh .. cepat sikit kot .. gambo tak sempat nak snap .. hihii.. super busy .. ! 

Oke .. lega rasa hati.. bile di periksa doktor pakar o&g, katanya uri aku dah oke agaknya ..agakk..? Sebab kata doc tu, uri tak nampak dah mungkin dah naik atas.. doc scan sampai guna yg scan ikut bawah tu .. nk kasi jelas ..tp tak nampak pape pun .. jadi kesimpulan doc, uri aku dah naik..dah oke.. kedudukan my baby pun dah oke sangat.. alhamdulillah... inn shaa allah .. dengan izin-Nya mungkin dapat bersalin normal... masalah di akhir kehamilan dah selesai .. 





3 comments:

dalila said...

alhamdulillah..risau klu uri kt bawah ni..ila xcek pun ni..mintak2 dh naik dh..sbb dh xrasa skt sgt dah klu bejalan..

aTieYusof Family said...

Alhamdulillah Saly. uri dah naik keatas semula.. moga di permudahkan ya saly.. take care ya..

Nora Karim said...

Nak dkt bersalin dah tu... jaga diri baik2... moga Allah permudahkan urusan utk melahirkan dan berpantang nanti... amin...