Wednesday, September 10, 2014

4th Pregnancy :: Repeat Scan (placenta Previa)

10/8/2014


nak citer lgi psal pregnant... dah sepertii biasa la  kan,,kalo ibu  mengandung ni yg banyaknya entry pasal hamil la.. memang bgitu... termasuk la aku ni...ehee



hari ni temujanji doktor nak repeat scan pasal placenta previa  aritu... sebulan yg lepas doktor kata aku ada masalah uri..type II... di mana tahap 2 tu belum berbahaya lg...
pergi pagi tadi jam 8.. sampai pukul 1 dah azan zohor pun,,barulah giliran aku dipanggil..aduh.. betapa  sakitnya pinggang aku ni lenguh duk tunggu... bangun duduk dibuatnya... 



di sini la klinik desa rujuk dengan doktor  jika ada masalah... berkaitan dengan HB ke... minum air  gula (mOGGT) .. uri..banyakk lagi la.. check baby punn juga..



angah @ irfan.... hero kedua mama yg setia temani kalo pegi klinik... takmo ajak pun still nk ikut.. buat muka sedih  manja nye.. alahaii cair  hati mamanya.. muka  ala jambu.. ahaha... tp gigi dah hampir rongak... 
kalo angah boring,  mulalah  mintak phone mama nk main game.. gitulah budak zaman IT ni kan... setakat game tu pandai dia dari kita ... nasib budak ni tak berlari  sana sini.. kalo dia duk situ, di situ la dia... bagus... anak baik mama kan.... baby icha pulak mama tinggal dia dengan tokmi nya.. kesian  dia...mama rindu adik...!!






oke...
bila tiba giliran, fuhh doktor yg sama scan aku ritu... elok jugoknye, sebab dia dh tau permasalahan aku ni... 

terus scan.... gambo takde doktor tk kasi... bile di scan, sikit lagi uri aku duk bawah, doktor kata type I ... alhamdulillah.. ahh lega sikit...tp belomm sepenohnye...  kata doktor anak kedudukan dh oke.. tak melintang lg...kepala dah ke bawah.. sampai doktor nk memula scan kasi tolak kepala baby  keatas skit... kata dokto anak dah memang  ke bawah.. patut la aku rasa selalu sakit je kat bawah..anak selalu je duk tekan2...  awal lagi la dik.... 

pastu aku tanye doktor.. " boleh  bersalin normal ke sy ni doktor..??"  doktor kata kena rujuk pakar O&G dulu... peratusan bersalin normal tu tengok dia scan nnti... mgkin seminggu lg, nnti aku kena scan semula kat sana O&G... semoga aku boleh bsalin normal.. aamiin....









4 comments:

aTieYusof Family said...

Salam Saly..moga di permudahkan lah ya.. comel sungguh Angah ni.. nak ikut mama juga ye ke Klinik..hehe.
jantina dah tau ker saly?? :)

cik dah faridah said...

lamanyer nunggu...uii kalu sy tak sanggup g lama2...

Ena's Stories said...

InsyaAllah moga diepermudahkan saly
kalau sy pun prefer bersalin normal...sakitnya sekejap

dalila said...

in sha Allah bole normal..
semoga dipermudahkan kak..