Wednesday, August 20, 2014

placenta previa beulang .

19/8/2014


masa pregnant tahun lepas,kandungan 28 minggu doktor sahkan uri aku berada dibawah..PLACENTA PREVIA type I & II .. dan kdudukan baby melintang (transvers)sampai lepas sebulan dari tu kena rujuk pakar O&G dihospital.. tp alhamdulillah.. bila di scan, uri dan kdudukan baby dah ok.. 



Dan... untuk kehamilan keempat pulak ni, 
 2 minggu lepas (29 weeks) masa pegi checkup dengan doktor pakar di klinik ibu dan anak air jernih, doktor periksa dan scan, doktor sahkan uri aku duk bawah.. sama seperti masa preggy anak ketiga thun lepas... placenta previa type II .. dan kedudukan my baby pun tak normal... kedudukannya melintang (transvers).. adoi ... permasalahan yg sama berulang.. membuatkn hati mama tak tenteram .. nanti 2 minggu lagi ada appoinment doktor lg nak cek uri ..naik atas atau tidak..  memang tak ada cara, cuma aku bnyak2 berdoa agar uri kembali normal .. dah.. mintk dijauhkn bersalin ceaser.. 

kedudukan baby melintang (transvers)


minggu ni dh 31 weeks.. 
pagi tadi, pergi checkup klinik desa, kakak misi duk terang pasal bahaya placenta previa ni.. aishh.. jadi takut pulak aku nim... lagi2 aku ni pernah alami  lekat uri masa lahirkn baby pertama dulu .. macam-macam duk mai perasaan ni.. takpe la.... tenang2 saly .. berserah dan berdoa semoga Allah permudahkn segala urusan permasalahan sepanjang kehamilan ini dan semoga selamat melahirkn nanti.. amin.... 





3 comments:

Ena's Stories said...

Sy pun pernah camni saly masa mngndung yg sulong...tp alhamdllh bila rujuk pakar di hospital, uri dah tak kebwah lg...

Moga saly selamat sentiasa dan semoga segalanya dipemudahkan Allah.

dalila said...

same kak..sy pun scan smlm uri kat bwh..28w ni repeat scan lg..risau plak..takut xnaik..kwn nasihatkan bykkan makan bnd berkhasiat sbb uri akan melekat kt tmpt salur darah yg byk..

aTieYusof Family said...

Banyak kan berehat saly..InsyaAllah kedudukan placenta akan normal semula kan sally..