Thursday, August 21, 2014

1st ....happy birthday dik Iman Qaisarah




21/8/2014




selamat hari lahir my Lil princess IMAN QAISARAH
birthday prtama putri  mama...
mama doakan adik dipanjangkn umur... dan menjadi anak solehah buat mama..
dah cukup setahun hari ni... kejap je.. 
sekarang mama duk membayangi apa yg 'kita' buat masa ni..sewaktu mama dah lahirkn ..
jam  hampir 12 tgahari seingat mama, anak mama duk lena tido dalam 'katil kecil baby'  hospital masa ni.. dan mama pulak asyik duk belek2 ..tenung2.. wajah baby baru mama .. berbunga sangat hati mama tika itu.. trdetik dalam hati.. "owh.... inilah wajah anak mama yg mama kandung .."


Insya-Allah.. dua bulan lg dik icha bakal jadi kakak @ kak chik ... yg mana satu pilihan mama ye, kakak or kak chik ..hehee.. ikut mama nk panggil kakak je.. tp lain abahnya pulak nk panggil kak acik .. sebab katanya anak ketiga kan .. ikut la mana2 pun .. asal manja je di pendengaran mama ni.. 



sedikit tentang icha :

1)icha dah boleh jalan dua bulan lepas, 10 bulan... jadi bila masuk setahun ni ,laju btoi budak ni jlan..macam nk berlari dah...hahaa.... 

2) tidak lasak mana.. slow skit dari abang2 nya.. sebab girl kot... 

3) ada sifat pemalu dah.. hahaa.. lagak macam budak besar si kecik ni.. bila di usik nenek dan tokmi nya atau orang sekelilingnya, mulalah dia duk pekup muka atas badan mama ni.. bukan sekejap..lama jugak nk ngkt smula mukanya ... eleh.. malulah sangat...

4) baru je punya dua batang gigi.. satu bawah dan satu lagi atas... kehkeh... ada jugak budak yg tumbuh gigi gitu ya.. pelik gak... hampir nak masuk setahun ni baru tumbuh gigi.. haha bab gigi lambat tp kaki nya cepat...

5) suka cuba nk pakai kasut.. tapi tak pandai..kalo tak pakai pun icha akan main2 dengan kasutnya, cuba belajar..sampai setengah jam takpe si icha ni main denan kasut... ralit betol..

6) dah pandai sebut 'air' bila nak air...tapi susu tak pandai sebut.. 

7) kuat makan dan kuat juga susu tapi still tak bam bam.. hihii... belom timbang lagi untuk setahun.. minggu depan ..

8) si icha ni boleh tahan jugak manjanya.... asyik nak dengan mama je... tp kalu dengan abah nya selalu mintak dukung.. angkat dia.. dengan mama tak boleh .. berat perut mama ada baby.. 




^___^






1 comment:

eMMe said...

Salam Mama Saly, nak wish hepi busday kat icha... moga jadi anak soleha, anak yg baik dan menyenangkan hati ibu bapa serta adik bradik... moga Allah sentiasa menjagamu Icha..comel2 selaluuu...
(pst2! hari ini internet cam weng skit la..gambar icha tak habis loading ni.. had nmpk reben cekak je ni..) sabar jela...