Thursday, March 20, 2014

Ramadhan oh ramadhan.....




selamat petang semua...
blog mama dah jadi macam chipsmore lak sekarang.. kejap ada jap takde...

heeh... camni la lagak aku kalu dah mari penyakit "M" malas..... 
pelik.. pelik dengan aku ni.. yg pastinya aku sorang jew yg memahami kepelikkan aku ini..ahaaa...

tak takut kew jika dah takde yg sudi bertandang kesini..?? huh memang le ada jgk berperasaan demikian tp nak buat camne..  hehe..ku redha aje.. 
dah lama jgk tak menziarah blog kwn2.. ampun semua tman2 tsayang hamba.... u,u

hari ni tetiba datang smangat bila duk leka2 layan FB tadi terjumpa ada satu laman letak pic kat atas tu.. darmm.. tersedar yg ramadhan semakin hampir.... 99 hari lagi.. 
panjang umur kita bakal jumpa ramadhan lagi... terasa kejap jew masa berlalu.. baru terasa kita melepasi ramadhan dan syawal tahun lepas kan.... kan... ehh ke aku jew yg rasa masa begitu cepat.....???? kalian...???

hati terasa rindu..rindu.. nk merasa bulan ramadhan.. tiap2 ramadhan adalah kenangan.. rindu nk bersahur... rasa nikmat berpuasa siang hari.. menyediakn juadah... berbuka... owhhh...

ehh... puasa dah ganti belom ya.. kalau belum berganti tu cepat2 ganti.. jangan lupa.. mama untuk tahun lepas alhamdulillah tak tinggal..

hari ni pulak last ikhwan sekolah.. sbab cuti pertengahan penggal sekolah dah brmula.. 9 hari saja... wah best pulak kalu dapat pergi jalan2 kan.. 
kalu dapat... huhuu belum tentu lagi.. 


ke mana tu saly...?



sini.... gambang water park..
atau....



mungkin ke sini, Langkawi..... ahahaa


ermm... melaka wonderland..??




aahhh... mungkin mengulang semula 'sweet moment'  ke comeron highland...?? uwahhh


atau......



cuma sekadar jalan2 cari makan saja... ...

hahaha.. rasa2 aku untuk cuti ni mungkin pic yg last skali kot... jalan2 cari makan.. untuk holiday jauh sikit tnggu cuti pertengahan tahun nanti la kot.. sekarang mood tak mari lagi .. ehehee....
oke ya anak-anak mama.... kita makan2 saja.. lagi best...
^__^




7 comments:

Petak Bunga said...

puasa tak habis lagi ni.. tulah bersalin musim pose.
banyaknya nak ganti.

Niesa said...

wahhh kak..nk g bercuti ye..lg 99 hari puasa..puasa tahun lepas x ganti lg..adoiii

Umi Nazrah said...

salam singgah. inshaAllah semoga kita dipanjangkan umur untuk bertemu dengan Ramadhan yang dirindui. amin ^_^

Cho Zila said...

jahat.. jahat.. kasi terkejut mulanyer ... mak oooi banyaknyer tempat nak gini ... rupanya nak JJCM ... ha.. ha..
sekejapjer dah nak ramadan balikkan..

dalila said...

sekejapnya masa berlalu..
puasa pun xganti lg ni.. :'(

QasehnyaRania said...

mana mana pon xpa mama.janji anak anak terhibur dgn percutian mereka kan.

sekejap je kan.saya tak ganti lagi ni.huhu

QasehnyaRania said...

singgah malam
masih bercuti lagi ke kak..hihi
saya dtg ni..