Saturday, July 27, 2013

Tungku untuk Baby

 
 
akhirnya  dapat jugak  aku miliki  'benda alah' ni....
taraaaaaaaa...... Tungku baby...!hehe


 
tungku  baby ni salah  satu yg aku 'idamkan' untuk memilikinya semenjak mula-mula pregnant baru ni... dah ni dah hampir nak bersalin baru je dapat...walo  hanya sekadar tungku kecil  tapi sweet dan bermakna buat aku.....
 
memula tu terjumpa  di laman fb dan internet.. ingat nk order juge.... tp malas pulak.. cuba-cuba cari kat sini je lah... mana le tau kot  ada.... pastu  kebetulan pergi ke klinik swasta ,klinik umi.... seminggu yg lepas.... berdekatan sini je... tup-tup ternampak ler satu benda ,bagaikan mimpi lak... hehe.... apalagi terus je aku beli si tungku baby ni untuk si manja aii nanti... kecik sangat... comel je.. siap pilih warna pink lagi.... tinggal yg ni je colornya cantik .... tapi harga nya wow.. rm10... tapi kalu order internet pun harganya sama juga rm10 itupun di tambah dengan postage pulak.... sini senang...rm 10 tak payah order.....hehehhe
 
masa  lahirkan anak first dan kedua aritu aku takde guna pun tungku baby ni bagai... bertungku untuk baby cuma guna cara kampung je...cari daun entah apa aku tak ingat.. tapi yg ketiga ni teringin nak guna tungku sebegini.. berherba lagi.. mungkin elok juga. cara pun senang ...
 
 buat baby mama cayang.... mama  tak sabar nak jumpa tau.. perut mama asyik mengeras jew...kenapa ya... baby dah oke kepala di bawah dan tak melintang lagi  ,tapi belum terasa lagi tanda-tanda nak lahir.. mungkin sempat sambut raya kot.. InsyaAllah  tinggal  11  hari jew lagi kita nak sambut syawal ..kejap  je kan .. mood raya ada jugak datang sikit-sikit tp persiapan kuih raya semua tu tak ada... kemalasan lah pulak ... huhu

puasa pulak alhamdulillah.....mama belum tinggal lagi.. kekadang ada jugak hari yg mama terasa sangat-sangat tak bermaya.. tp berjaya mama teruskan...insyaAllah semoga mama tabah untuk lalui hari-hari puasa seterusnya ..
 
sejak  akhir  ni  abang -abang baby ni asyik duk cium perut mama je..
 assalammualaikum baby.... kata  ikhwan dan irfan....hehe..ayat tu yg selalu mama ucap  
untuk baby....
 
 sejak  akhir ni  aku memang jarang nk buka blog apalagi nk update.. rumah teman-teman pun tak bertandang.... maaf ya kawan-kawan  mama semua .. ada kesempatan akan ku tinggal jejak.....


 
 

10 comments:

aTieYusof Family said...

Salam Saly..
comel nya tungku baby..hihi..cute je!
Alhamdulillah moga Allah permudahkan semua urusan ye..:)

CtAyue said...

comel tungku tu.. dulu teringin jgk nk beli online tu..tp tibe2 dtg idea buat sendiri jer..sama jgk jd paten gitu..hehe.. mak sy yg ajar letak ape dlm bunjut tu..

mama_saly said...

@aTieYusof Family

kan atie..cute je..heheh
amin..smoga Allah pmudahkn..tq ya atie..:)

mama_saly said...

@CtAyue

owh ..ayu, kalu buat sndiri lagi untung kan..puas hati..saly nk buat jgk tp mmg x pandai,bahan2 dlm bunjut tu ada apa entah..hehe

BUNDA a.k.a KN said...

assalam, semoga dipermudahkan semua urusan...comey jer tungku tu..tentu baby selesa nanti..

Fifi Nadhrah said...

fifi mase ufairah dulu tak bertungku pon..

alhamdulillah.. fifi pon tak tggl puase lgi..

NoEn said...

semoga dipermudahkan...mesti tak sabar tunggu orang baru lahir kan...
selamat hari raya

aTieYusof Family said...

Salam Sally...
dah bersalin ker?? lama tak dgr khabar...moga sentiasa sihat ye..

Chek Jasz said...

tungku baby..eh..ni tok ibu bby ke tok bby..alamak..xtahu laa...

QasehnyaRania said...

akak, nak minta tolong boleh tak?tolong buatkan entry khas tetang pregnancy akak ketika hamil dalam bulan puasa. nak juga tahu cara pemakanan yg akak amalkan. sbb akak tak tinggal puasa kan. bagaimana dgn kandungan..

sbb ada yg saya baca setakat ni, ada juga yg tinggal puasa sbb risaukan bby dalam kandungan. so, bila baca pengalaman akak, serius saya kagum dengan akak.

nanti akak sharing ye.. :)