Thursday, June 13, 2013

Uri dah cantik...!!


Pagi tadi jam 9 pagi pergi ke hospital ,ada temujanji dengan pakar O&G.. 



 
 
huh letihnya rasa, malas sangat-sangat kalu bab nak ke hospital ni..
tapi terpaksa pergi jugak.. ikhwan sekolah hari ni, si irfan pulak di tinggal dengan abah nya...
takpe, irfan budaknya tak berapa lasak, dia lembut jew..dengar kata ... ..ahaa.... kecuali kalu ada abangnya,memang dia terikut-ikut sikit  nakalnya.... bolehlah irfan ikut abahnya kerja kejap ..
 
 temujanji ni cuma nak scan saja tentang masalah uri (placenta previa),pernah aku tulis n3 pasal ni...
masa mula-mula nak scan tadi tu,hati kemain lagi berdebar-debar, takut pun ada... dalam hati berdoa harap-harap lah uri dah naik ke atas, dan kedudukan my baby tak melintang lagi..

sekarang ni aku 30 minggu 5 hari rasanya..
oke ..tiba giliran aku ... nombor giliran di panggil..
dup dap rasanya....
pastu doktor scan-scan.... lagi dan lagi... dan.....
doc kata uri dah cantik.... alhamdulillah.... fuh lega rasa... dan kedudukan my baby dah pun kebawah... normal.... ajaibkan.. tiba masa pasti ditempat sepatutnya.... harap-harap selamat sampailah tiba masa nak lahir nanti...
dan doc siap bagitau tuutttt nya lagi.... haaaah... tak tanye pom.... pelik, kalo tak tanye jantina ,dia bagitau pulop... dulu masa mengandung irfan,pernah aku tanya tentang jantina nim... masa tu di klinik kerajaan jugak, klinik kesihatan air jernih, siap dia kata lagi..
katanya .." hah yg tu tak tahu, takde masa, bnyak lagi nak periksa bende lain...bukan kerja saya yerr....!"  huwaaa.... pedas kata-katanya... malu aku...!

tetiba hari ni siap bagtau lagi... mimpi ke apa..? hehe.. lain tempat dan lain doktor kot...
sebenonya aku tak berapa nak fokus pasal tuuttt nya tu....takut nak tahu sangat....  haha.... tak kesah aku laki ke pompuan... janji sihat..  nanti lah bila tiba masa baby ni kuar, barulah tahu tuuuuutt nya apa... masa tu lah kebenarannya...
yang aku nak fokusnya, nak bersalin je nanti..still rasa berdebar ni.. tiap kelahiran tak sama... rasa sakit pun tak sama .. tanyelah sape-sape pun, jawapan nya rasa takut tetap ada macam beranak sulong laa..... tapi sesape yang ngandung sulong tu, jangan lah sampai takut pulak ya, Insya-Allah Allah permudahkan urusan kita.... bertuah kan kita mommies dapat merasai nikmat melahirkan anak.... bila tengok baby nanti akan hilang segala kesakitan tu... nikmat terasa.... !
kalu tanya upin ipin pun pasti di jawab..... betul,betul,betulll...
kikikiii




 

11 comments:

Ibu Lala said...

suka detik detik melahirkan dan berpantang ni walaupun time nak bersalin tu sakitnya berhari hari.

Normi Nieza said...

bla due nyer?

nurbijen said...

Alhamdulillah, akak yang baca pun rasa lega... betul la, akak dulu pun mcm tu jugak... selalu rasa berdebar bila nak bersalin sbb sakit tu mmg berbeza :)
Amboi, ada juga doktor yg smash pesakit mcm tu.. sabo aje la...
Apa2 pun , semoga segalanya dipermudahkan Saly, Amin...

mama_saly said...

@Ibu Lala

betul tu k.ana..
nanti bila ank2 dh besar jd rindu masa preggy,bsalin n bpantang..
hehe

mama_saly said...

@Normi Nieza


owh due datenya 18/8 nanti..
hrp2 sempat sambut raya..:)

mama_saly said...

@nurbijen

memang ada doktor gitu,terutamanya kalu kat klinik @ hospital kerajaan ni..maklumlah tak berbayar..hihii

Sweetmama said...

30 minggu dah, moga segalanya dipermudahkan..

betul tu bersalin byk kali pun debarnye tetap sama..

CtAyue said...

semoga segalanya dipermudahkan...

Nurul Husna said...

baby saya pun kepala dah kat bawah dah...hehehe...moga2 baby kita selamat dilahirkan nanti

Kesuma Angsana said...

moga dipermudahkan terus yer

QasehnyaRania said...

saya doakan semoga dipermudahkan semuanya.aamiin