Thursday, May 30, 2013

belum ultrasound lagi .....

hari ni saja-saja buat entry ni yg entah apa-apa.... bosannyaaaaaaa.....

entry tentang anak2 banyak tp malas lah...

oke lah.. citer hal baby lah sikit..... oke
yg firtsnya....  aku nak tahu sangat-sangat jantina my baby yg kukandung ni... hehe
tapi takut pun ada.... resah gelisah juga di buatnya..
dah boleh tahu sangat-sangat ni...


memang ler jauh disudut hati aku mengharapkan pompuan.. kalu di tanya sape-sape pun sama jer jawapannya...
dah dua-dua anak dah hero kan kannn..
tp jauh di sudut hati juga aku tak kesah llaki ke pompuan ker.
asal sihat sempurna...
andainya Tuhan nak kurniakan aku anak lelaki lagi, aku terima dengan hati yg lapang..mungkin ada hikmah tu yg kita tak tau.. haha ayat menyedapkan hati..huuu...
 ikhlas, memang aku tak kesah...:)

tapi... aku memang belum buat ultrasound lagi untuk tahu jantina..
en.somi ada juga  suruh aku pergi buat ultrasound....tp sorry ye abang.. kali ni biarlah surprise gitu... llaki or pompuan.. tetap satu anugerah yg amat bernilai... mama yg lahirkan, mama akan kasih dunia akhirat....
biarlah yg ketiga ni aku anggap surprise saja..
nak tahu...nak tahu sesangat...aahh...
sabar je.. mmm








boy
atau ....
Gurl
 
 









kalu ditanya pada anak sulong aku si ikhwan....
abang nak baby lelaki ke pompuan....?
jawapannya.... abang nak baby llaki... hihiii
agaknya belum puas lagi nak punya adik lelaki lagi teman berebut mainan....hehe
hari-hari berebut mainan dengan adiknya irfan...walopun mainan tu dah di beli satu sorang tetap jer nak berebut... yg akhir-akhirnya adik pun ...huwaaaaaa..! bising gamat rumah aku ni..
kadang2 aku malas nak layan... biar jer dia reda sndiri... tp tu kekadang je, yg banyak nya mama nya ni lah yg ambik peranan memujuk ..pujuk2 marah lagak mama..! hentah apa2 memang bising mulut ni.. kalu dah start bising susah nak berhentinya....=_=
nanti kalu dah cukup 3 pulak hero, lagi kena tingkatkan lagi lah kesaboran aku ni ....
bersiap sedia berkhidmat.... kehkehhh....

barang-barang baby belum sedia lagi... bukannya banyak, sebab yg sebelum pun masih oke sangat2... so beli apa yg tiada jer...
nanti lah sebelum menjelang puasa ni nak settle semua.. dari bersalin... barang baby... dan baju raya lak... nanti senang... bulan pose aku relax je.. duk belai2 perut je... hiii




10 comments:

norhidana miswan said...

dh anak ke 3 msti nk suprise lak kan, tp agak2 dlm hati tu msti nk girl kan...

ummu syifa said...

En.somi sy lima beradik semua lelaki..tp ok je saly..train dr kecik..semua tahu buat kerja dapur, setel kain baju, kemas rumah..senang mak dia...lelaki ke ppuan ke, sama aje...tp sy pny dua2 ppuan...ingtkn dh nk tutup kilang...blom bleh nmpknya...kikiki...

aTieYusof Family said...

betul tu saly.. tak kisah lah ttg jantina kan..janji lahir dgn sihat & sempurna..inyaAllah.. sentiasa fikir positif setiap anak ada kelebihan masing2...
prepare brgan bayi slow2..:)

nurbijen said...

setuju dgn sally..
apa2 jantina pun terima dgn hati terbuka :)

Nurul Husna said...

sy doakan supaya baby akak ni perempuan.. tp klu lelaki pun ok...leh jadi hero teman akak gi mana2 kan :)

ct@m@n@qieem said...

smga slmt semuanye...salam perkenalan...=)

http://ctamanaqim.blogspot.com

zana fahmi said...

Salam Mama Saly...harap2 perempuan la kan? Adik kakpb tu teringin sgt anak lelaki sb anak perempuan dia dah lebih 5 org..haha. Abg kakpb pula, anak dia semua lelaki..kesian.

MyFreeMinded said...

hehehe..kite dulu pun begitu gak, nak sangat tahu anak laki ke pompuan, tapi bila masa doktor scan tu, tak terkeluar lak dari mulut ni nak bertanya.. so memang tunggu masa kelahiran je baru tahu jantinanye..

Maria Firdz said...

hehe... kalau sy, mmg xcited je nak tahu... tapi lelaki ke prmpuan, jnji sihat dan smpurna kan... moga selamat semuanya..

Fiza Rahman said...

Tak kisah boy or girl, janji sihat ☺☺. Smoga di permudahkan oehNYA.