Thursday, January 10, 2013

morning sickness


As Salam semua .....
alahai dah lama tk buka blog ni.. rindunyaaaa......
tuannya tk berapa sihat. nak bukak pun tak terlaksana. blog kawan2 dh lama tk jenguk jg.maaf ya semua, nanti bila rasa dah sihat sikit dan datang semangat akan ku bertandang....

untuk masa sekarang alahan aku memang sedikit teruk. pelik juga..berbeza dengan kandungan yg dulu2.. sampai nak makan nasi pun tak punya selera... asyik nak muntah... memang tak selera langsung.. tubuh badan pun lemah ,asyik nak tido jer.... tapi semua tu aku lawan juga, gagahkn diri sebab anak2 perlu aku uruskan.. kalu ikutkan hati mau jer aku tido.... tido.. tido...

sekarang kalo tk silap kandungan baru nak masuk 9 minggu.. huhu nampaknya lama lagi lah nak tunggu alahan ni menghilang.. sabar ya saly....>,<
apa yg aku alami sekarang ni terkadang terselit sebuah keinsafan... mengenangkan jasa ibunda yg  telah mengandung dan melahirkan kita....begitu besar jasa dan pengorbanan kan,...! melalui sebuah kehamilan..... melahirkan ... membesarkan ...... dan sekarang kita pula merasai susah senangnya......


cukup ringkas entry aku kali ni...
oke lain kali ada masa yg berkualiti dan sihat akan ku update lagi..
wassalam




nota kaki: bagaimana dengan kawan mama2 yg  preggy pula....... apa perkembangan kalian..?

17 comments:

yan's cottage said...

salam saly...

moga cepat hilang morning sicknees tu....ye...yang nie...baby perempuan kot...tu sebab mabuk semacam je....

myfreeminded said...

Moga Sally dapat bertahan, insya Allah dalam kepayahan tu akan membuahkan manis yang tak terperi.

Wan Afzan said...

take care yer.. smoga cpt hilang morning sickness ni.. mesti lesu je kan..

Ena's Palace said...

Harap2 mrning sickness x berpanjgan sehingga 9 bln...kalu x letih nk mgadapnya...

Moga lepas ni kembali bersemangat utuk berblog...

Nastyna said...

alahai kesiannya.. hopefully tak belarutan la morning sickness ni kan. take care dear, have a good rest.

norhidana miswan said...

pttlah beberapa hari tak bt ntry, takpe semoga sbr mengharungi alahan yek.... banyakkan rehat n jaga diri baik2

aTieYusof Family said...

Banyak Kan Sabar ye Sally..insyaAllah nti OK semula.. tu lah kan bila dikenangkan semula betapa besar pengorbanan seorg IBu..
tak terbalas jasa mrk...:)

N i e Z a said...

InsyaAllah..nti lama2 ilang morning sickness tu...cma kena byk bersabar menunggu..

ieja amieja said...

assalam..
mmg teruk kan bila kena morning sickness ni..dugaan buat kita masa mengandung..x semua ibu mengandung dpt rasa mcm ni..kiranya saly antara yg bertuah lah dpt rasa ..In Sha Allah..subulan dua hilang la tuh..

.:: Mrs Z ::. said...

alaaahai penatnya nak lalui semua tu kan.... sabar ye saly... semoga Allah permudahan segala urusan saly...moga saly dan baby sihat2 selalu...

seharum mawar said...

tahniah cikna...semoga tabah menhgadapi segala rintangan...

ieedaz @ mama_isha said...

samela kite...moga cepat kembali seperti sedia kala ya...takecare

Ratu Hatiku said...

Semoga cepat kembali seperti biasa ya... :D

suhaina laui. said...

sabar ye..xpun cube g klinik minta ubt ..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, semoga sihat sentiasa. jaga kandungan elok2 ye :)

NoEn said...

sabar...moga cepat hilang alahan tu
mcm kandungan sy yg lepas teruk juga alahannya...dtg office pun byk tidur, tp bila dh hilang alahan tu rupa2nya baby xde..huhu :(

mama_saly said...

@NoEn

owh pernah jg tjadi pd sy masa kandungan dulu2, masa2 3 bulan ptama tu mmg alahan,tp tetiba jd sihat mcm x prgnant,rupanya baby dh bhnti dnyutan jantung,gugur..so cuci n buang j lah.. harap2 yg ni semunya selamat...