Saturday, December 15, 2012

Singgah pantai ~~,












yg ni jalan2 petang kelmarin..
ke pantai airport seberang takir,
jumaat biasalah petang2 gi kuar.. dah lama tk ke pantai. ingat nak jugak main2 air kat tepi tu..
tp berombak sikit.. hero2 ni takut.. tak jadi lah gayanya..
jadi duk santai2 jew sambil tengok ombak
dan hirup udara pantai dan sambil tu juga makan sate ikan ... ngehngeh
pernah tak makan sate ikan ni..?
 



siapa pernah makan satay ikan ni...? cuba senyum... ehehee
ermm.. memang sedap tau satey ikan ni.. kalu makan tu tak sedar ralit dah abis..
satey ni ada dua sos.. pink gitu warnanya...
satu pedas dan satu lg tk pedas.. kalu untuk budak2 boleh lah tak pedas punya..
tp kalu aku ni suka campur jew.. kaw gitu..ahakss  !
biasanya satey ikan ada di jual di tepi2 pantai.. biasa pantai batu buruk pun ada .. lagi best sebab ada jagung bakar  juga..!
 
 


 

20 comments:

cik dah faridah said...

mareng lalu gok kat pantai tu..ramai giler org..dok benti pun..padan lalu tgk org jer

.:: Mrs Z ::. said...

Sedapnya sate ikan..kalau kat kelate panggil lokching..
Aduhhhh teringinnya...dah lama tak mkn..

NoEn said...

lame gile kot xmkn sate ikan ni..ingat zaman sekolah rendah dulu ad la makan...

yan's cottage said...

salam saly.....
mesti anak2 suka kan....bila bawa pergi pantai....seronok je tengok ombak membadai pantai rasa tenang je...kan....

Ena's Palace said...

tak pernah makan satey ikan nih...mcm sedap aje..
amboi...santai2 sambil makan..mmg sewonok!

aTieYusof Family said...

Best nya pegi pantai.. dulu2 pernah lah sampai pantai cendering...hehe..
sate ikan?? tak pernah makan lgi lah..huhu..
Sally, doakan atie dpt baby girl tahun depan buat teman Pa'e..ahaha!
(teringin tau nak menambah, tp tu lah susah nk lekat) hihii..
seronok tgk hero2 Sally tu..gi mana2 berdua....:)

nur said...

satay ikan tu hubby panggil lok cing.. makan kegemaran kami sekeluarga... best nyer jalan2 tepi pantai, skrang dah mula rindu bunyi ombak tu, huhuhuhu

mama_saly said...

cik dah,mareng mmg ramai org, saly gi pun lewat dh tp masih ramai gop..hihii..tp tetap singgoh.geram tengok air pantai.

mama_saly said...

memang sedapkn..owh baru tahu org kelate pggil lokching ya.. pelik bunyi tp cantik paggilan tu..hihii

mama_saly said...

hehe.. noen mesti kena makan tu..:)
saly kalu bab sate ikan ni mmg suka sgt2..kalu mai teringat aduh,mesti nk cari..hik

mama_saly said...

wsalam yan..
betul tu,suka tgk pantai,lagi2 kalu ada ombak..hehe. seperti kat teganu skrang ni musim hujan dan angin dah.. ombak tentu ada..

mama_saly said...

ena.. rugi tau tk pernah merasa satey ni.. meh sini teganu,jom saly blanja..hik3..

mama_saly said...

hehehe... atie,saly pun kalu bleh nk baby girl jg..sob3..tp belum rezeki.. yup kita sama doa moga kt sama2 dpt bby girl. >_<

saly doa moga pa'e cepat2 dapat adik.. mana tahu ada rzeki thn depan 2013.. lembaran baru..:)

Nastyna said...

tu lukcing kan satay ikan tu.. wahhh payah nak dpat ni kak. sedap sedap, kegemaran kami adik beradik masa kecik.

mama ila said...

wahhh..gi pata belakang airport eh... best ikan ngan sotong celup tepung situ..hihih...weekend ritu xgi jalan mane..biasa gi jugop pata...

adyna said...

Satay ikan...sedap2 , nie kat mana.. Dulu2 ms belajar rajin jalan kat pantai tok jembal...sedar2 dah sampai ke AirPort

mama_saly said...

hehe..hubby akak org klantan ya. sbb org klntan mmg pggil lok cing..mmg best kn satey ni, mmg tk puas makan. akak nk balik lmbat lg sini nk tgk ombak.hihi.. impian saly nk tgk salji scara live pula kt sana.impian mmg tggl impian..sob3

mama_saly said...

hehe betul tu lok cing tp kak pggil satey ikn je. mmg susah nk jumpa tp biasanya kalu tganu ni tepi2 pantai adalh.. jom dtg sini..>,<

mama_saly said...

hehe org teganu kite nim..

betul tu pata airport..owh kalu ikan n sotong celup tepung mmg fuhh sedap tp lame dh x gi makan ict tu.huhu tliur pulop ni.. >_<

mama_saly said...

hehe betul adyna mmg sedap.
ni kat pantai airpot seb takit,sebelah juga pntai tok jembal tu.
owh dh pernah datang sini lh ya.. jom dtg sini lg..>,<