Sunday, December 9, 2012

Monsoon Cup 2012 vs Banana Land







kelmarin 8/12/12 last acara monsoon cup 2012 di Pulau Duyong, Kuala Terengganu...
dan pelbagai acara di sana lah ... sampai jugak kaki aku ni kat sana yer.... kiranya ini kali kedua kaki ku jejak sini semenjak bertahun2 monsoon cup... padahal kampung sendiri jerk ... wahahah...  ini tahun aku boleh pergi sebab anak-anak  dah besar sikit dan aku pun tak berbadan dua.... ada banyak mood kiranya... tahun lepas irfan baru 9 bulan dan ada sikit masalah dan kiranya sibuk waktu tu untuk aku jalan- jalan sakan .... !
 
minggu ini cukup meletihkan bagi aku... minggu 'busy women'  kot hihii
ada  lihat iklan di tv yg banana land akan datang sini 7-8 dec ... so kelmarin last, aku nak gembirakan hati anak-anak.. huhu.... pasti mereka kesukaan....!
bersama-sama dengan anak saudara juga...
 jauh jugak parking keretanya..... kiranya waktu sampai tu huh dah penuh sangat2....
takpe lah demi anak2...heh.. 
 

konvo kereta yg aku minat sangat2 .... kereta Mini

 


 
 
 
ikhwan ketakutan naik beca ni ....





nampak tak kenderaan apakah atas tuh ..... itulah namanya beca ...hehehe....
memang disediakan untuk pelancong naik dan dihantar ke dalam sana ... tanpa bayaran ...
kami semua naik beca ni ,dia hantar sampai ketempat acara tu .. kalo nak berjalan lenguh jugak kaki di buatnya .... jauh juga tau....!

pemandangan
 
 






perkara yg paling aku kesalkan kelmarin adalah camera kesayangan aku nim...
tetiba ...... buat hal .... kehabisan bateri ..huaa....!
ingatkn bateri dah dicas penuh.. tup tap tup tapp tak boleh bukak ...
hadoii ... sedih tak dapat bergambar dengan pic yg berkualiti...
lepas tu terpaksa ler guna hp ajer .... pic lak kurang menarik ..kantoi..
so... lepas ni mungkin pic dah tak cantik dah...heheh

pas masuk dalam ... ' Boboi boy'
rm5 dewasa ... 4 thn ke atas rm 3....


 
tengok ..... irfan nak picit hidung pic boboi boy tuuuu....huhuu
 
maskot ... tengok si yaya tu... manis kan....!!


tengok pic sebelah kanan tu...belon ruang angkasa.... yg belon warna putih tu lah kami nak masuk dalam..... fenomena ... serammmm..!
|
|
v

tunggu giliran nak masuk

 










 
 
 
dan banyak lagi lah siri banana land ni ...
bola kampung ... canimals ... supertots .. dan lain2 lah
tp banyak sangat pic .... malas lah pulak nk upload banyak2 di sini ...
 

ada nampak tak siapa yg sedang tolong di dapur tuuu.....? muahahaa....




bersama maskot si ayam KFC


ikhwan takde sebab dia takmo begambo..... takut katanya............sampai nanges2 gitu.. hehe
 
 
 
dah...
oke bye... monsoon cup .. banana land... panjang umur tahun depan jumpa lg..!
wassalam
 
 
 

22 comments:

rohayu osman said...

nie kalau bawak anak2 nie memg syok kan... gembira diorang..

normi nieza said...

yeay...first time sy g monsoon cup..:)

mama_saly said...

betul tu ayu., budak2 mmg seronok lagi2 kalo ada siri kartun gitu..hihi..

mama_saly said...

owh cik nor dah datang sini ye.. best kan.
nnti jgn segan dtg lg teganu ya..^___^

Makcik Mun Rabab said...

salam kenal... #195
http://makcikmun.blogspot.com/

aTieYusof Family said...

wah.. best nya Irfan & Ikhawan jalan2 ya..
Tgk kartun.. mesti suka..
kira nya ni acara tahunan lah ye Sally..
mesti meriah kan...:)

NM02 said...

aper ada dalam belon tu?

kak nora said...

sronok kan kalu ank2 riang ble dbw bjln2..mkn2..teringat ms ank2 bunda kcl2 dlu arwah suami pun suke mlayan ank2...skrg ank2 dh bsr n ada yg dh bkerje..xsmpat ank2 nk bw arwah n riang kn hati dia plk...huhu..terharu ble kng2kn..

Noor said...

dtg membalas kunjungan..dah follow blog mama.!#200.bestnye tgk meriah2 cmni.

jmput singgah sini. http://www.facebook.com/pages/HH-Mart-Online/451050921579564?ref=hl

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

bestnye dpt bawa anak2 ke tempat camni..
nmpk muka diorang happy :)

ZUHANIF said...

wah rindu dgn terengganu n teringat masa menjadi sukarelawan monsoon cup huhuhuhu kenangan terindah di terengganu :)

hananhadila said...

besnyee kalo dapat pegi juga ..

normi nieza said...

sy mmg kerja terengganu dlu mama...bru thn nie jer balik kerja klantan..:)

mama_saly said...

Terima kasih ya..
done follow..:)

mama_saly said...

hik3... peluang atie,sthun skali ni.
iya,acara tahunan tp thn depan tk tau lh buat ke tidak.
ini dh masuk ke 7 tahun dah.!

mama_saly said...

owhh tlupa, dlm belon tu mcm gambaran ruang angkasa,planetarium..! guna skrin atas dan duk dlm tu kita rasa cam betul2 ada dlm suasana tu,ruang angkasa,lautan,peperangan, zaman dinosour... bencana alam.... semuanya kt rasa cam betul2 alami...!

mama_saly said...

betul tu bunda, jd sedih pula sy baca komen bunda.
karenah ank2 buat masa skrg adalh kenangan buat kita dimasa akn dtg..sy bakal rasai ,insyaallah jika diberi umur yg panjang. smoga dimasa tua kt nnti,ank2 mhiburkn kt.^__^

mama_saly said...

trm kasih ya noor...
oke nnti akn terjah sana..:)

mama_saly said...

memang best eija..hehe
mereka happy tp muka takut2 je,sbb maskot2 semua tu besar2 jd ketakutan budak2 nim..:)

mama_saly said...

owh pernah jd sukarelawan sana ya..
tahun brp monsoon cup masa tu.. jgn segan dtg lg ya..:)
hehee.. tgk2 pic ats tentu mai kenangan kan.

mama_saly said...

betul tu,
nnti tahun depan jgn lupa datang sini ya.:)

mama_saly said...

ooo cik nor pernah kije sini lah..dh lama lh.
knplah kita tdk bjumpa ya.. ciknor kije mana sini..:)