Monday, December 17, 2012

mencium anak ..!




Ciumlah anakmu kerana pahala setiap ciuman itu dibalas dengan satu darjat syurga. Nisbah di antara dua darjat ialah 500 darjat. Syurga itu ialah sebuah kampung kesenangan, tiada masuk ke dalamnya melainkan orang yang menyukai kanak-kanak.
Barang siapa keluar ke pekan dan membeli barang-barang dan kembali ke rumah dengan buah tangan untuk anak-anaknya, nescaya mendapat rahmat daripada Allah dan tidak diseksa di akhirat kelak.

Tahukah anda jika dibiasakan
mencium anak sendiri, sifat mendera atau membantai serta memukul anak boleh dihindarkan? Dengan wujudnya sifat suka mencium anak, hormon dan bau anak kita itu akan sebati ke dalam otak kita sekaligus mesej yang mengatakan “aku sayang anak aku” akan tersemat terus ke dalam jiwa.
 
 
 
 

9 comments:

Ann Ishak said...

insyaAllah akan diamalkan sekiranya saya ada rezeki anak nanti.

ZalinZalina said...

Saya suka cium anak2 pompuan saya sebelum tido..pastu diorang cium pipi ibunya balik...bahagia sangat2 :)

rohayu osman said...

indahnye dunia... cium anak pun dpt pahala kan.... lagi2 baby2... sgt sedap baunya...

aTieYusof Family said...

InsyaAllah.. mmg sslu cium Pa'e..tak boleh tak cium.. rindu haruman dia..hihi...
Nice Info Sally... cium anak dapat pahala...Alhamdulillah...:)

myfreeminded said...

memang jadi kebiasaan ni cium ank2.. tapi x sangka pulak ada besar rahmat menanti disebalik perbuatan itu. Syukur, dan harap kejadian2 kes2 dera anak2 dapat di hapuskan.

norhidana miswan said...

suke cium dia bile ada bau msm2 skit heheheh... tp tak tahan cium kalu bangun pagi sbb masam sgt2 ahak2...

fairus mohamad noor said...

bese cium ank mase diorg baby je,ble da bsr2 x cium dah..he3..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

rasanya x pernah dalam sehari x cium anak2..
sebelum pergi keje dan balik kerje especially time diorang tido mmg eija suka cium anak2..

N i e Z a said...

hehehe..suka sgt cium anak2..kdg2 smpai diorg sdri rimas..hahahhaa