Monday, November 19, 2012

Taman rekreasi Mini Zoo Kemaman

jalan-jalan ni sempena cuti awal muharam khamis baru ni..
oopps..terlewat sikit nk entry pasal jalan2..

 
Mini Zoo ni terletak di Kemaman,  Terengganu..
kebiasaannya waktu cuti memang ramai pengunjung.. tak le takut dan sunyi sangat..
pernah sy pergi masa tahun 2010.. masa tu bukan waktu cuti.. ikhwan kecik lagi setahun 8 bulan .. masa pergi tu ada dua tiga orang jer..memang ada perasaan takut tau.. maklumlah suasana seprti hutan juga.. pergi kejap je.. tak habis pun melawat dalam2 tu.. terus keluar pulang..!
 
kalau nak masuk dalam dikenakan tiket sebanyak rm10 seorang untuk dewasa.. kanak2 pula 5 tahun ke atas rm7 seorang .... apa yg menariknya, kalau nak menuju kedalam mini zoo sana boleh naik kereta api kecil yg di sediakan ... ikhwan dan irfan yg paling seronoknya.. mula2 takut nak naik, tapi bila dah naik takmo turun pulak... !huhuhuu
.
.
kalau nak tahu lebih lanjut klik SINI atau  SINI

 
yup....
layan my pic...
 
naik kenderaan ni nak masuk dalam .... kalau berjalan kaki jauh juga tau ...
 
 
 
 
 
merah muka kami.....!!!
 
 
sangkar burung gergasi .....
nampak kecik jew kami kan ..ekekekee
 
 
my hero
 
 
 





 
pak belang ...
 
 
 
 
 
 














duk tengok Tapir sedang berendam

 
taman istirehat & permainan kanak2..



post istimewa irfan & ikhwan ...


bye bye ..... jumpa lagi ya...!!



 


            
 
 
 Note: alfatihah buat ibu saudara en.abang yg meninggal dunia pagi kelmarin 18/11/2012.. semoga arwah cik ngah di tempatkn disisi orang2 yg beriman.. amin
 
 
 

9 comments:

yan's cottage said...

salam saly....
bestnya....dapat bawa anak2 pergi zoo....yan pun ingat minggu nie nak bawa anak2 pergi zoo negara maklum dulu pergi diorang kecil lagi sekarang memang eloklah kan dah kenal semua binatang......

mummycda said...

hai saly...teringin jugak nak bawa si aira pi zoo..mesti best...tapi kat sini takde zoo...paling dekat pun kena pi zoo taiping...mesti anak2 saly suka kan :)

Kesuma Angsana said...

pernah lalu bberapa kali tap KA x sempat nk singgah

prog muten said...

Salam pada semua...
Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

aTieYusof Family said...

Sally;
Seronok nya coti2...
InsyaAllah suatu hari nak datang Terengganu lg..hehe

NoEn said...

nampak cam best jugak ye mini zoo kemaman ni
xpernah g lagi...padahal rumah dekat je dgn zoo ni
hehe

ps: sy bukan org t'ganu tapi kerja kat t'ganu...hehe

Si Matatajam said...

Al Fatihah utk arwah Cik Ngah.. Bestnya bebudak ni kl dpt jejalan tengok haiwan...

Si Matatajam said...

Pernah sekali ja pi kemaman.. Masa tu M kena buat field work kat situ..

Nora Karim said...

wah...seronok lah hero2 tu... :D