Monday, November 26, 2012

si bantal busuk



Topik sy hari adalah bantal busuk .... istilah bantal busuk ni tak taw lah datangnya dari mana... tapi ia merujuk kepada sesuatu ( kadang2 tak semestinya bantal, selimut, kain pun jadik juga) yg mana tidak boleh dipisahkan dengan kita..... terutamanya waktu tidor.. kalo takde memang tak leh nak tido....  bole demam di buatnya......! hihiiii
nak cerita skit pasal bantal busuk ni.... bukan sy tau.. sy pernah ada tapi selepas kahwin ni dah dilupakn terus... ( malu ehhh...) yang sy cuma bantal petak kusyen kecil yg biasa ada dalam kereta tuuu... .. sampai buruk rupa tau jadinya di buat peluk waktu nak tidur.... dan sekarang bantal busuk sy tu masih ada di simpan di bilik sy ,rumah mak ...! malas lah nak citer ...wat malu jew.....huhu
 
yang nak citernya pasal hero sulong sy ni ,Ikhwan ....
dari baby dan sampai sekarang dah 4 tahun lebih masih kekal dengan si bantal busuk nya tu ... tapi ikhwan panggil   'KEKE' ..panggilan manja untuk bantal busuknya.... pendamping setianya jika mau tidur .... kihkih....

ini lah bantal busuk ikhwan ~ pssst .. cuma bantal peluk kecik yg baby2 tu...hiii
 bantal busuk ikhwan tu sebenarnya dari waktu dia baby lagi...  masa prgnant kan dia ,sy beli 2 set tilam baby ..maklumlah anak pertama ....! teruja yg lebihnya... tapi yg istimewanya, bantal peluk kecik atas tu lah yang kekal sampai hari ni dia peluk, tiba time nak tido je,tak kira siang atau malam pasti di carinya bantal tu... di cium2 nya  dua tiga kali, pastu terussss lena ..... haa giteww..... !



gambar atas tu tika ikhwan masih baby, tengok kiri kanan nya...masih cantik bantal peluk baby nya dan ....... seterusnya......... pic2 di bawah tetap ada bantal busuknya .. dan banyak lg,cuma setakat pic yg ni jer dapat masuk ...... muahahaaa....!





tika demam 'KEKE' nya adalah penawar..!


bila tidor... wajib ada di sisi.....!



 
 
|
|
|
|
 


ini pic yg terbaru ,semalam ..... bantal busuk tetap di hati.... hee.....
pernah juga mama cuba simpan dari pandangan ikhwan, tapi kesian tengok dia duk cari2 KEKE  nya tu ..... aduhai ..... macam2 ragam kan ....
 
korang ada ker kisah bantal busuk ni.....?
@_____@
 
 
 
 
 
 

19 comments:

fiza said...

Setia dgn bantal busuk tu yer ☺☺

yan's cottage said...

kebanyakan budak2 macam tu....ada yang suka pegang bucu kain dan berbagai lagi......

Nor Salmi said...

Akak tak pernah ada pengalaman berkait dgn bantal busuk ni baik adik-beradik mahupun anak-anak tapi terjadi pd anak kwn. Parah jg ye sb tak blh tidur selagi tak dpt bantal busuk. Basuh pun tak blh..

aTieYusof Family said...

hihihi..lucu kan budak2 ni...
sally, Pa'e pun ada bantal busyuk tau..tp yg segi empat tu..dr kecil lg tak boleh berenggang..pernah tu tertinggal kt rumah mak, Ya Allah menangis nya dia time nk tido..hehehe...atie pun sslu risau bila nk jalan jauh kena masuk kan bantal busyuk dia awal2 dlm beg..takut tertinggal...hehe...(pjg plak komen atie ni..hehehe)

Amie said...

Cerita bantal busuk ye... he he heh anak2 yang ada bantal busuk kadang2 sampai masuk kolej pun dibawanya juga... salam kenal, follower 166

mama_saly said...

memang setia sgt2..hihii..kalo ilang tk taw la lagu mana ikhwan tu..~~

mama_saly said...

betul3 tu yan..saly letak 80% peratus,rata2 budak2 mmg gitu..hehe.. ada benda tabiatnya,walo ujung kain aklipun kan di gentel2..hik2..:)

mama_saly said...

betul tu akak..hihii..yg bab basuh tu benar, kalo nk basuh mesti tnpa dia tahu atau belum waktunya dia cari..baru boleh basuh..kalo tk,buruk rupa bantal busuk tu dgn baunya...:)

mama_saly said...

ooohh... Pa'e pun sama ya..bantal jugak tu..hik3..
betul atie,kalo bab ttinggal tu parah,mmg kena pusing ambil,kalo tk nanges cari2 nk tido..kt pulak yg pening duk pujuk..hahahaa sama saly,kalo nk gi jalan2 bantal busuk mesti diutamakn ,ingat jew terus masuk lm beg..

mama_saly said...

amie,mmg kan.. kalo tabiat macam ni terbawa2 ke dewasanya..

TQ ya amie sudi singgah n follow.
done follow amie..:)

maya amir said...

ololo..comelnye..panggilan manja pun comel.. Keke.. :)

hainom OKje said...

Bila dah selalu pegang ... dah jadi kebiasaan...jangan sampai kawen sudah he..he...

Kesuma Angsana said...

he he he anak KA dari kecik2 no puting2 & no bantal busuk!

syiela said...

hilang bantal busuk ni sure tak tido malam

N i e Z a said...

hehehe..ade aura bantal busuk tu..tu yg x leh nak pisah tu..saya smpai skg ni wlupon dah kawen ade anak..bantal busuk masih ade..kekekeke...

aizu's life said...

cute la ikhwan ms kck.. cembam :)
adk sy mmg 'addict' la ngan bantal busuk ni.. walaupn now umo dh 23thn.. x dpt dpisahkan.. turun naek hotel pn dia angkut.. heheheh

mama_saly said...

hehe..TQ maya.
itulah pggiln manja dari dlu smpai skrg..tetap KEKE..:)

mama_saly said...

betul3 tu hainom..
dh jadi kbiasaan tu.kalo smpai kawen,huwaa malu tu..:D

mama_saly said...

hihii.. senang gitu KA..tk susah nk angkut si bantal busyuk dia bila nk kemana2.. tapi kalu puting saly tk pernah bagi anak2..hehee orag2 kata nnti gg tk elok.