Saturday, October 6, 2012

Roti sosej roll

Roti sosej roll ni memang aku suka buat .. terutamanya bila beli roti dan dah puas dah asyik makan dengan jem... sekaya ..... goreng telur .... dan ... di biarkan tak abis gitu jew... jalan terakhir buat puding .. atau seperti sosej roll ni ..... memang sedap... lagi2 tambah sekali dengan keju ..sebenarnya roti ni banyak juga kegunaannya tau ..!!

yg ni aku buat pagi tadi ....





irfan memang suka roti sosej ni .... kalau ikhwan kurang skit.. huhu



 
seperti biasa letak resepi untuk simpanan ....
 
 
Roti sosej roll
 
Bahan2:-
 
  • Roti keping putih (i use gardenia..)
  • Telur untuk salut roti
  • Oat untuk salut roti (boleh juga guna conflakes atau nestum..)
 
 
Caranya:-
 
 
 
  1. celur sebentar sosej kemudian toskan
  2. Gelek roti dengan penggelek.... kasi nipis ya ..... yg coklat de tepi tu terpulang mahu buang atau tidak..
  3. gulung sosej atas roti .. kemas-kemas ..boleh juga letak keju ... (sy letak keju)
  4. celup roti yg di gulung dengan sosej tadi ke dalam telur..
  5. kemudian, celup pula dengan oat.... biar rata ya..... seperti gambar atas tu.... 
  6. panaskan sikit minyak, kemudian goreng .. agak2 kekuningan sikit ,angkat....
  7. di potong dan di hidang..
 





13 comments:

inazamri said...

kesukaan anak2 ditambah dgn cheese mmg sgt digemari

nur said...

nampak sedap... boleh cuba ni bila ada masa :)

Ena's Palace said...

mmg sedap tau roti sosej nih...cecah ngn sos cili pun sedap...ermmmm...sedappp

maya amir said...

macam berjanji pula..baru jek buat ari tu & up kat blog hehehe... salam perkenalan:)

mama_saly said...

ermm ..betul tu ina,cheese mmg best kan..kalau di tambah je cheese akan jadi lebih ummmp...hehe

mama_saly said...

akak.. memang sedap tau..ank2 pasti suka..>_<

mama_saly said...

hehe..betul tu ena,kalo di cicah sos cili makin mjadi tau sedapnya..@__@

mama_saly said...

salam kenal maya..TQ yer..
ohh ye ke, sama2 buat..macam bjanji pula ya kita ni..
>_<

ieda said...

wahhhhhh sedapnyaaa
biasa akak buat salut telur aje ..
lepas nie leh try letak quaker lak ... hurmmm ;))

kak tini (umialya) said...

kena buat ni tp bahan2 xder..

Alin Marlini said...

penyediaan yg senang kan?

Salam perkenalan dr Epilog Syurga Cintaku http://alinmarlini.com

eMMe said...

bukan anak2 je yg suke, mak buyung pun suke lor..
nak2 plak ade cheese n nestum/oat kat luar tu, pergh!!!
resepi yg lain dari yg lain ni Sis...hehe..

Anonymous said...

talked about almost all people payment most of the financial products by the due date not to mention with out outcomes
A leading bill aid organization is trying the numerous most people using these people meant for support about payday advance bad debts to help double that. arrears charitable organisation shows approximately buy your quick, substantial fascination fiscal loans this season. That a good cause states that a couple of years in the past the amount of customers using them was small.
pożyczka ekspresowa pekao opinie
pożyczka na dowód
pożyczka na dowód
bank pożyczka
kredyty chwilówki dąbrowa górnicza
witryna www do zobaczenia tutaj
pożyczki prywatne
pożyczka bez bik i krd
pożyczki bez bik kalisz
szybkapozyczkabezbik.org.pl