Monday, October 15, 2012

peperiksaan akhir tahun PASTI

ikhwan pulang dari sekolah pasti tengahari tadi, terus jew dia bagitahu......

"mama...... ada surat..cikgu beri..!" huhh.... ayat pertama yg keluar....  beg dan baju tak buka lagi....hehe..
"mana surat...sayang...  dalam beg ke....".... ikhwan cuma angguk...  terus laju tangan mama nya ni capai beg dan tengok memang ada satu surat.. dah biasa kalau di pasti ,ada surat memang di letak dalam beg... budak2.. 4 tahun lagi mana pandai, nanti bagi di tangan entah hilang kemana.....
terus buka surat, sekeping jer tau ... nah... tengok isi suratnya
,
,
 

jadual peperiksaan akhir tahun...
hihihi.... bukan apa tau... lucu.... lucu bila tengok ikhwan..
dah nak periksa ikhwan ni..
 
 
ingatkan 4 tahun biasa2 je.... tapi periksa akhir tahun ada jugak tau..
buat elok2 ye sayang.....
esok dah....!
 
cuti sekolah pun tak lama dah ...
gembiralah budak2 nanti.... cuti sekolah yg panjang...
^__^

19 comments:

fiza said...

Anak saya pon exam gak hari nih. PASTI gak, tapi PASTI bangi ☺☺. Good luck ikhwan.

Kakzakie said...

Pasti memang ada peperiksaan tak kira usia 4,5 dan 6 tahun. Bagus Ikwan ada semangat tu auntie suka dan doakan moga Ikhwan berjaya ye:)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Goodluck buat ikhwan..:)

Nafira usof said...

good luck ikhwan..
anak saya kat tadika kemas tak de plak exam..hehehe

nur said...

Tu yang best bila anak2 sekolah PASTI :)
Boleh tahu prestasi mereka akhir tahun. Aisyah dulu saya masukkan ke PASTI dah hujung tahun, tapi tetap juga ambil exam..

Semoga Ikhwan dapat jawab dgn baik :)

aTieYusof Family said...

Good Luck Ikhwan...mesti boleh jawap dgn baik punye...mama kan ada tolong ajar kan...hehe..
TAK sedar kan anak2 dh besar.. siap nk ambik exam lg...:)

Kasih Salina said...

musim exam la hujung tahun ni kan..good luck Ikhwan yer..

L said...

buat elok2 ye adik.. =) dapat no 1 abang belanje coki2.. hehe

jom baca kejap.. =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/10/apa-tanda-bersyukur.html

ieedaz @ mama_isha said...

tq follow..sy follow cni juga..salam kenal :)

mama_saly said...

ooh awal sehari lah ye..
TQ fiza.. gd luck juga buat anak fiza..:)

mama_saly said...

tu lah akak.. baru tahu pasti 4 tahun pun ada peperiksaan.. hehe..tu yg tkejut dan terasa lucu lak..
TQ ye auntie sbb doakn ikhwan..:)

mama_saly said...

TQ EIja..
^_^

mama_saly said...

TQ ya nafira..
hehe..sy pun baru tahu..ada exam.. suka juga gini..
jadi tak sama lah tadika & pasti ya..
:)

mama_saly said...

TQ ya akak nur..
betul tu.. bagus juga pasti ya.. ada exam macam ni dapatlah tahu prestasi pelajaran mereka.tak kira 4,5 & 6..
oo..Aisyah sempat lah belajar pasti sini ya(malaysia)..


mama_saly said...

TQ ya Atie..
hehehe..betul tu..tup2 dah nk exam..walopun 4 tahun ya..:)

mama_saly said...

TQ ya kasih salina..
^_^

mama_saly said...

nak..nak.. ehee..
TQ ya..
nnti sy singgah sana..:)

mama_saly said...

TQ ieedaz..
salam kenal juga..:)

Nora Karim said...

faris pun tgh periksa akhir tahun... :D