Monday, October 22, 2012

istimewa 20/10/2012






20 oktober , 2 hari lepas hari lahir en.abang ....
dah 34 tahun .. takpe, masih muda lg tau... ehee
^__^

'selamat hari lahir abang..
semoga pnjang umur... dimurahi rezeki ... dan semoga Allah sentiasa merahmati dan mberkati perjalanan hidup abang...salam kasih sayang....!!
'
sambut biasa2 je, bersama anak2 je... hehe..
dan ada la juga bagi present..... adatlah kan berhadiah2 ni...  dan paling istimewa juga 'isteri nya yg baik hati ni' buat kek ..... sebagai pemanis untuk hari lahirnya.....
rajin tak...?? huhu.... takde laa..... buat2 rajin  je tuh..

present ...!! ala kadar jer tau.... takmo bagitau sesape ... ngeee....
oke yup ... ini hasil tangan aku untuk en.abang .... sekadar kek je... tak hias2 pun... tak sempatlah nak deco2 ni .... eheee.... yup tengok resepi SINI
simple n biasa2 je,tp yg pasti ikhlas tau...
hanya sekadar simpanan kenangan.....!!
 
 



cotton japanese soft cake

Pavlova ....
tak berapa menjadi ..hiasannya pula tak cantik.... ... dan tak cantik pic nya..maklum la percubaan pertama..
buah juga  tak sesuai laaa.. sebab terlupa nak beli..
huhu... nanti kena cuba lagi ni....!
best sesangat....



pavlova ni saya teringin sangat2 nak buat...... terima kasih akak Nur Bijen..
sebab kerana pavlova nya buat saya semangat nak buat.. ehee


 






si irfan yg sibuk ....ngee







wassalam
 
 
 
 

19 comments:

maya amir said...

eh samalah..baru ari tu saya buat blueberry cheese cake ni.. tapi saya punye tak jadik..uwaaaa frust giler.. saya ushar resepi yang awak bagi ni, boleh eh kite gantikan gelatin dgn serbuk agar2.. sebab susah betul nak carik gelatin halal kat sini, tu yg saya tak guna.. awak punye cake jadik cantik..nanti nak try resepi awak lah..heheh tq:)

aTieYusof Family said...

Happy birthday...
sedap jer nampak kek tu :)
Nak sikit....

rohayu osman said...

hepi bufday... mcm sedap je cake tue... nanti nak try buat lah... hehehe...

Kakzakie said...

Siap ada dua pemanis lagi..
Blueberry tu yg memikat mata kakak.

nur said...

eh, dah la abah Irfan pun yg ke 34 jugak, so mereka cuma beza 2 hari aje la :)
mmg sedap, kan pavlova? Kena buta lagi ni bila raya haji :)
Akak pun pernah buat kek tu... mmg sedap! Kejap jer licin :)

Miss Tasantek said...

yummy yummy...mintak!

lynn kamarul said...

happy birthday utk en suami dia =) . semoga kalian berbahagia selalu di samping keluarga tercinta

mama_saly said...

sy pun guna serbuk agar2 sbb gelatin tak berani nk guna lh..betul tu susah nk cari yg halal tau.. hehee..
Tq maya..nnti cuba ya..:)

mama_saly said...

TQ atie..
nnti saly post ya..hehe..

mama_saly said...

TQ rohayu..
ya betul tu mmg sedap cheese kek ni..ehee..nnti bleh cuba..:)

munna said...

happy birthday ye...... kek buatan sendiri tu lah lagi bermakna

mama_saly said...

dua-dua tu bru first cuba..ehee..
saja taruk bluebery tau kasi kakak terliur..hihii

Si Matatajam said...

Happy besday to ur hubby..nice try la..M tgk kek & pavlova tu sedap sgt..ur hubby tua setahun rupanya dr my hubby...

mama_saly said...

tu la tk sgka kbetulan sama lak tu...:)
pavlova memang sedap2 sgt..huhu..tp belum cantik spenuhnya..nnti saly nk try smula..dah mcm akak ni,penggemar pavlova..hehe...

mama_saly said...

alamak ..dah abis la tasa..hihihi..

mama_saly said...

trm kasih ya Lynn ..
^__^

mama_saly said...

TQ munna..
betul tu..kalu ikut nk beli kek memang byk kedai kn..
tp puas hati buat sendiri..cipta kenangan buat suami..:)

mama_saly said...

TQ ya M..
msti try tu,mmg sedap..:)

oo..kiranya hubby kt hmpir sbaya la ya....^_^

Dunia 0cu ^_^ said...

hepy bday buat abg ann...
sis...sory2 terlambat.
moga pjng umur,bahagia sllu.amin