Thursday, September 20, 2012

Scott"s Emulsion

12:35 PM

Scott's Emulsion GSK



kawan2 ada bagi anak minum scott's tak..?
sebenarny...
cakap tentang scott's emulsion ni.... waktu ikhwan umur 1 tahun setengah dulu pernah juga bagi.... tapi time tu ikhwan tak berapa nak makan .. huhu... mungkin rasanya yg agak kuat kot .. pastu semalam try beli semula.... baru teringat.. tapi tersalah beli pula yg berperisa original .. baunya ada sedikit hanyir ... jadi ikhwan sekali makan dah tak mo dah ... tapi bila di campur dalam susu atau milo di minum juga... nanti lain kali kena beli yg berperisa oren .. ataupun Scotts dalam bentuk pastil yg macam gula2 tu ... mungkin mudah skit anak2 suka.. contoh gambar bawah ni ..
 
dari google
 
tapi cuba2 scotts ni kena tengok dulu apa serasi atau tidak dengan tubuh anak2 kan.... just lepas ni mama nak tengok apa perkembangan ikhwan dan irfan lepas ambil scotts ni .. makin sihat ,ada alahan ke atau sebaliknya .... kawan2 ada pengalaman tak..? kalo ada boleh share ....
 
banyak juga kebaikan minum minyak ikan kod ni .. nak cuba amalkan buat anak2 ..untuk kesihatan ... tapi scott's hanya untuk budak berumur 1 tahun ke atas je tau.. 


 
 


Jom kita tengok khasiat scotts ni ....
  • Scotts emultion boleh menjadi penghalang kepada jangkitan seperti batuk dan selsema.. minyak ikan kod membantu sel-sel epithelial di ruang pernafasan supaya sentiasa sihat dan mengurangkan jangkitan organisma didalam badan.
  • mengandungi vitamin-vitamin untuk pertumbuhan badan dan zat-zat penting untuk pertumbuhan dan perkembangan kanak-kanak yg sempurna.
  • Membekalkan dengan vitamin A dan D..Vitamin A adalah perlu untuk pertumbuhan.Ia memainkan peranan penting untuk pemeliharaan kesihatan dan kecergasan kanak-kanak (dan juga orang dewasa) ... Vitamin D perlu untuk pertumbuhan dan tulang dan gigi yg kuat.. Ia adalah khasiat yg penting dalam pencegahan penyakit tulang lemah.
  • Membantu mencegah kekurangan vitamin A dan D akibat dari pemakanan tidak seimbang ataupun apabila keperluannya meningkat.
  • Membantu menyempurnakan kesihatan secara keseluruhan dan melindungi diri dari kekurangan khasiat yg diperlukan .



15 comments:

fiza said...

Saya bagi gak, tapi yg perisa oren tu. So far ok jer.

~~zana@pb~~ said...

Salam kenal Saly....teringat dulu2, tak boleh nk telan scotts, anak akk pub sama..:-)

~aYu~ said...

Echa dapat ni kat school dia siap maskot bagai lagi. skrg dah sedap sbb ada perisa oren kan. kalau dulu time kita kecik rasanya mmg hanyir pure minyak ikan..

eMMe said...

Salam Jumaat Mama Saly,

selalu dengar kebaikan scot emulsion ni...
utk kebaikan anak2 kita apa salahnya...
yg baik, kite amalkan la kan...

Suria Karim said...

Salam... uhuhu... i polow u... nti if mama saly mai cini... rojer sy yer... leh kita g siam sama2...

mama_saly said...

oo..perisa oren pun oke..nnti boleh la sy cuba tukar..sbb yg original ni mmg dia liat sgt2 nk minum...hehe

mama_saly said...

salam kenal jg zana.. tq follow sni ya..
btul tu..scott mmg dh lama kn..smpai skrg masih kekal..
dan skrg ank2 kita pula..ehee..

munna said...

tak pernah bagi pada anak lagi... tapi munna mmg x boleh telan....

mama_saly said...

betul tu ayu.. skrg dah ada perisa oren lg senang ank2 nk minum.. lagi2 yg ada dlm bentuk pastil@ gula2.. huhh.. lg mudah...:)

mama_saly said...

salam emme..
mmg banyak kebaikan d khasiatnya kan.. tu lah, baru nak cuba2.. mana tahu sesuai..hehe

mama_saly said...

tQ suria..
InsyaAllah.. nnti bole jg kenal2 kt sana kan..:)

mama_saly said...

hehe... saly pun tk lalu nk telan tau..baunya hanyir..anak2 saly pun tk mau tp pksa juga..nasib mahu.. munna cuba try bg ank.. saly pun dalam proses mcuba ni..:)

Anonymous said...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your semanismama.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

mamasyafi said...

Saya setuju minyak ikan memang penting untuk kesihatan anak anak kita. Sedikit perkongsian tentang superfood to boost respiratory health anak di
www.mamasyafi.wordpress.com

Effanina Mokhtar said...

salam, mohon copy share info pasal khasiat scott kat blog sy yer,, :-)
feel free, blog walking to my blog..
good info, tq dear