Thursday, September 13, 2012

mama.... nak ayam KFC ...!!


ikhwan demam dah hampir seminggu... tak kebah2 lagi .... klinik dah 2 kali pergi .. sebab makan ubat panasnya turun sikit dan kejap jer .. ubat demam makan 8 jam sekali.. doktor suruh makan 6 jam skali....... sebab baru 4 jam makan ubat demam nya naik mendadak tinggi sampai 40.2.. pastu terus gi klinik doktor terus bagi ubat demam yg masuk ikut punggung nya ... aduh.. mama tak mahu ulangi dia masuk hospital lagi ... kesian tau ...
doktor periksa dalam tekaknya .. tonsil ikhwan dah besar sangat ....cuma yg dapat doc sarankn pembedahan buang tonsilnya .... kalu tak ikhwan pasti akan dapat demam ... demam lagi lepas ni ..arghh.... bedah...? .. perkataaan yg paling buat aku sedih dan takut sebab ikhwan dah operate dulu masa  dia baru 7 bulan.... sebab Hernia .....!!
 
sepanjang minggu ni ikhwan tak selera nk makan apa2 ... cuma dia minum susu jer .... kalu makan pasti di muntahkn.. huhu .... yg lucunya, kelmarin kebetulan ada iklan ayam kfc di tv .. tetiba ...... MAMA.... NAK AYAM KFC.....!!! haa .... ke situ pulak selera dia .... jadi... dek hati mama yg lembut dan penuh kasih sayang ni .... ( ye ke gitu ..?... huhuuu... perasan kan ...)  bagitau pada abahnya ...... terus semalam pergi ke kfc ... order jer ... bawak balik makan di rumah ... 
 nak citer panjang sangat .... ni ngapdet sebab anak2 tido ... takde masa laa.. kalo bertenet pom tunggu mereka tido atau nonton tv .. kalu tak di kacau irfan .... ehee ....
yup layan pic2 yg tak seberapa bawah nim ....!
,
,
 




irfan dapat belon ni dari kfc .....
ikhwan tak dapat sebab cuma irfan dan mama jer yg masuk gi order ..




















ikhwan cuma makan ayam sikit dan potato putar .....adik nya irfan habis seketul peha ayam .... dan yg lain2 nya di habiskn mama dan abahnya ... ekekekee ..... takle beli banyak sangat cuma penuhi permintaan ikhwan ..........
mama doakn moga anak mama cepat2 sembuh ... sihat seperti biasa ..... bermain2 dengan adik .... dan pergi sekolah .... dah lima hari ikhwan tak pergi sekolah tau .....
cepat2 sembuh yer sayang .....
(u,u)
 
 




13 comments:

ieda said...

salam dik
TQ sudi follow akk .. akk folo sini juga

siann anak2 kalau demam kan .. sedaya nya kita penuhi apa yg dia minta .. tapi anak2 akk sib baik kalau demam dia x minta apa2 .. dah demam baru nak itu dan ini ..
haa nie dah lama x pekena KFC ... biasanya kami makan sebulan sekali ;)

nur said...

semoga ikhwan cepat baik...

Anak saya Irfan pun selalu demam masa umur lebih kurang Ikhwan... Setiap kali bawa jumpa doktor, doktor kata Irfan ada tonsil... masa tu mmg saya cukup risau... dah la anak sulung, belum ada pengalaman.

Kemudian ada kawan kenalkan saya 4life Transfer Factor (TF), utk meningkat sistem imun badan. Alhamdulillah, Irfan sesuai dgn penawar tu... hingga ke hari ni, Irfan dah kurang demam. Datang UK pun saya bawa 4life TF to boost immune system anak2.

ieja amieja said...

assalam..
singgah & follow u blk
ikhwan demam nak cpt besar tuh..tp ibu mana yg x risau klu demammya dah cecah hingga 40+ kan..silap ari leh effect kat otak tu..hurmm nak kfc ckit

Riena Haiqal said...

semoga ikhwan cepat sembuh.. tonsil? ye anak kawan saya pun baru jer buat pembedahan buang tonsil dia.. Alhamdulillah sekarng anak dia dah ok..
Harap2 semuanya baik2 saja kan.. ada gak selera dia makan KFC ye.. (^_^)

MamaEma said...

semoga ikhwan cepat sembuh yer..

terima kasih dtg ke blog saya..salam kenalan

Nasuha said...

minum air suam. sblm tu selawat 3 kali. doa smoga cpt smbuh. insyAllah.

Mia Liana said...

sedapnya.... tengok kfc ni. semoga cepat seumbuh ya.

mama_saly said...

wsalam akk..tQ follow saly..
hihi..ragam2 ank demam pmintaan yg pelik2.. asal demam je mcm2..kfc lak tu..tpaksa la mama dia ni..:)

mama_saly said...

oo irfan tu tonsil juga ke.. mmg susah ank2 demam kan lagi2 kalu ada sakit.. saly ada pernah dengar 4life transfer factor(TF) tu... tp baru tahu utk budak2 pun boleh.. TQ akk sudi share info..nnti saly cuba...skrang ni ada member pkenalkn minyak kelapa dara biobico..katanya oke juga utk tonsil..

mama_saly said...

wsalam..ieja..
TQ yer.. tu lah..kalu bila makan ubat, kebah sikit..tapi kalu dah beberapa jam tu tetiba suhu naik mendadak..yg tulah jadik bimbang...:)

mama_saly said...

TQ riena ats doanya..
oo, anak kwn tu umur brapa dia..tp memang jalan terakhir tonsil pbedahan kan...yg tu lh ak elak dulu.. tp harap2 tk larat sgt.. selera orang demam memang pelik2..lg2 ank2 ..hehehe..

mama_saly said...

TQ ema follow sini..slm kenal..^__^

mama_saly said...

Thanks nasuha..
ats doa..InsyaAllah..:)