Tuesday, August 14, 2012

main bunga api........



kalu cakap tentang bunga api , ingat ketika zaman bdak2 dulu kan.. suka sangat main bunga api .. duk pusing2 melompat main .. huhuu .... tapi sekarang giliran anak2 pulak .. bunga api jew.. mercun..?? .. no.. no.. no..... mama tak mo anak2 mama main mercun.. nanti apa2 jadi kan.. susah lak ati mama ni... sob3....
semalam anak2 first bermain bunga api .. lagi2 si irfan.. pertama kali.. mula2 takut lak tu .. lepas tu berani nak letak dalam mulut ... nasib sempat tengok.. kalo takkk......
ikhwan suka sangat2 dia ..mulanya, irfan terkejut... jadi pemerhati gelagat abangnya.....






sebelum ni mamanya cuma bagi main mercun bawang... ala.. yg kecik2 tu..buang  di lantai pop poppp..... bunyinya ...... kalu dalam gambar bawah yg kotak kecil2 warna kuning dan merah tu ....
kita pun pernah main dulu2 kannn ..
eheeee...


imej google









sebagai catatan kenangan anak2 ....



6 comments:

mummycda said...

main bunga api yer..bestkan..meriah jer.....semalam pun papa aira main bunga api ngan aira...syok sangat.....

Ena's Palace said...

seronok la tgk...
teringat zaman kecik2...slalu ikut abg2 n adik lelaki men bunga api..mercun pun belasah men...da campur lelaki la kata kan...
tapi sbnrnye...bila men bunga api ni...baru ada suasana raya tu kan..

nur said...

mmg best main bunga api.. kalau kat kampung, saya adik beradik belasah main jugak even semua dah ada anak2.... mak bapak yg terlebih happy...hihihi
tapi kat sini, semua tu takde, mood raya pun masih zero :(

saly@mama-i said...

betol ida.. mmg suka saat2 ni kan..yg syoknya anak2 kita lah..hehe

saly@mama-i said...

hahaa.. seronok kn ena,kalu ingat zaman kecik2 dulu..terasa suasana raya.. lagi2 kalu malam 7 likur..:)

saly@mama-i said...

betul tu akak..kita tgk anak2 main bunga api, tp kita yg tlebih happy nya...hihihii...kalu diperantauan mmg tk sama kn dgn tempat sndiri.. rindu tmpat sndiri,suasana pn lain kan.. hehe..sabar ye kak.. btuah bpeluang dapat merasa beraya di tmpat orang..:)