Thursday, August 16, 2012

IFTAR penghujung ramadhan ~ bersama family

Sedih rasanya... ramadhan dah nak berlalu .. entah tahun depan kita sempat jumpa atau tidak kan .. tahun ni bersyukur kerna masih berpeluang jumpa ramadhan .... berpeluang merasai nikmat berpuasa ..
oke.. jangan sedih2 ... tak mo gitu ..
semoga untuk tahun2 depan kita semua masih di beri kesempatan bertemu ramadhan ..
amin.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

di penghujung ramadhan ni dah terasa indahnya syawal yg bakal tiba beberapa hari lg ..
dah tentu masing2 sibuk.. ibu2.. kakak2... kawan2.. semua lah ..
dan akhir2 ni aktiviti memasak untuk berbuka pun dah sikit kurang.. banyaknya berbuka diluar..
umah ibu .. emak mertua .. kakak ipar.. kat kedai lagi..
gembira rasa hati bila dapat berbuka dengan saudara terdekat..
masing2 berkumpul.. meriah sangat2....!!

umah kakak ipar memang tiap tahun dia akan panggil semua adik beradik berbuka ...
menu tahun ni nasi ayam .. jumaat minggu kedua berpuasa yg lepas .. mkLong.. itu panggilan dari anak2 aku .. mkLong, best nasi ayam tau ..hehee.. thanks yer ..
tak berkesempatan nak snap gambar ..
jadi sekadar apa yg aku cerita je lah ...

hari khamis lepas pulak .. 9/8/2012....
hubby ajak ibu dan adik aku berbuka di luar.... restoran city seafood.. chabang 3 ..
sebenarnya ada jugak ajak family pulau duyong ..
tapi masing2 berbuka di rumah mak mertua mereka ..jadi cuma ibu dan adik saja ..
takpe lah .. nanti ada rezeki tahun depan pulak ...
,
,



adik 0cu dan ibunda ....
ibunda ...









sekitar majlis berbuka ...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hari ni... khamis...
16/8/12
lagi 2 hari kita kan menyambut lebaran ...
beriftar di luar lagi di restoran yg sama 'city seafood'..


kali ni bersama family mertua dan pekerja en hubby..
dah kebiasaan tiap2 tahun bulan ramadhan, hubby akan ajak pekerjanya berbuka bersama ...
merapatkan silaturahim....






snap gambar ni sebelum masing2 sampai sini...
nanti nak snap waktu berbuka, sape yg nak ambik... masing2 duk makan...
eheee...
ikhwan yg dah tak sabar nak makan...
irfan...


`````````````````````````````````````````````````````````

hurmmmm...
setakat ini saja yg dapat di ambil foto...sob3...
tak berpeluang nak snap beramai2...
apa yg berlaku lepas dari gambar di atas, kami duk makan lah...
berbuka pose ...
hukhukk..


aku suka sangat2 suasana begini ...
indah sangat....
aku abadikan di blog ku untuk tatapan kemudian hari..
nanti saat ini akan ku rindui..
bila rindu.. di sinilah tempat yg akan aku tatap nanti...

selamat tinggal ramadhan..
Insyaallah.... moga kita akan berjumpa lagi di tahun hadapan .....

`````````````````````````````````````````````````````````






2 comments:

Ena's Palace said...

seronoknye...
byk sungguh aktiviti berbuka posa
tak la boring camni dari asik mkn buka kat umah aje kan..

saly@mama-i said...

yer ena.. mmg seronok ble ada aktiviti kkeluargaan bln pose gini..hehe..setahun cuma skali..:D