Monday, June 4, 2012

irfan 1 tahun 3 bulan....



anak mama ILHAM IRFAN  dah 15 bulan .. (1 tahun 3 bulan) ....
kejap jer masa berlalu ...
nape cepat benor adik besar..? rasanya belum puas lagi mama nak cium 'bau baby' ......
sekarang bau dah achaammm... tapi sedang sedap di gomol... eheee

apa yang anak mama ni boleh buat ?.. ermmm
aktiviti rutinnya ......
yang paling irfan suka .. menyusu ..
tang tuu  memang irfan tak boleh 'berenggan'..
maklumlah 'breastfeeding'.. sepenuh masa..





suka berjalan kesana sini .. semenjak dah boleh jalan ni..
irfan boleh berjalan masa umo dia 11 bulan lebih..
masa tu jatuh bangun ... dan sekarang laju semacam jer ... terkangkang kangkang nak berlari...
tak pernah rasa letih irfan ni ....
tapi kalo ada mama lalu kat tepi ,of course automatik dia berhenti nak mintak dukung, melekat kat mama ... adeh .. time tu susah nak uwat kije ...




cakap pun tak berapa boleh .. yang irfan pandai bagi isyarat tunjuk dan bunyi2 mulut gitu jer ...hehe
panggil  'mama'  lum bleh lagi ... yang dia pandai ajuk mama nya, bila mama panggil abah ... dia pun sebut .. abah ...bah... haaaa .. yang tu memang boleh ... hukhukk! cian mama nya kan..
letih2 bawak perut mengandung.. abah dulu yg dipanggil.. heee...
dah mula ada paham cakap mama .. bila mama suh duduk bila nak minum ... terus je duduk...
tapi bila time nak mandi .. huh yang tu memang dia suka... mama bilang ambik tuala..
terus gi ambil dan cam biasa la terus dia tutup tv dan berlari ke pintu ......
itu rutin mama nya... dan skarang dah mula pandai skit ..
gigi pula dah 8 batang ... dah elok sangat bila ketawa ...
kakakaa.....



irfan yg selalu kena usik abang dia ...




yang aku tak leh duk diamnya ... si irfan ni suka panjat .. kerusi.. meja .. tingkap ke.. tak kira lah ..
huhuhu... adeh.. letih mama duk melilau mata perhatikan irfan ....
tapi irfan ni slow skit dari abangnya ikhwan ... ikhwan lagi aktif masa kecik2 dulu..
sampai dah besar skarang pun masih gak gitu .. tapi takpe... ikhwan memang budak baik .....

kalo aku duk masak kat dapur .... irfan pun turut sama .. tolong sepah2 kan barang-barang dapur.. huh.. letih jugak duk kemas2 ...
apa yg aku buat, cuma duk perhati .. suka tengok gelagat irfan ..

suka tengok citer kartun....
terutamanya tv al hijrah .. pada zaman dahulu ... baby khalufah ... dan ada lagi lah ..
tak gerak lah dia ...


pemalu... kecik-kecik dah pandai erk ..
suka sangat ikut abah dia cuci kereta luar rumah ...
bukannya apa ... nak main air .... mandi terus kat situ ...
sama betul dengan abang dia ..ikhwan .... ehee.. nak buat camne.. dua-dua kan her0....!
sabar jer lah aku ni...







2 comments:

ini kesah aqu ... dunia aqu said...

ank saudare moksu dah becor dh...dikno sedap sokmo klu bce tulisan kakna...

saly man said...

tu r.. moksu ramai ngt ank sdare sapa x sedor.. huhu..
kalo gtu rajin2 r singgoh sini eheee