Wednesday, April 25, 2012

Air buah gelas besar ....Pior..!

Aduh kepenatan btol rasanya hari ni .. tapi penat2 sempat plak nak update blog .. hehe ..
sampai rumah jer .. siap2 ..solat ..
boleh laa rehat ..
anak2 semua dah tidur dalam kereta semasa dalam perjalanan tadi ..
mungkin keletihan mereka ... cuaca plak cukup2 panas dua tiga hari ni ...
aku rasanya tak betah duduk dalam rumah ,panas sangat2 bahang wap yg terasa ..tapi sabar saja ... mungkin ujian Tuhan buat hamba2nya ....

nak citer pasal air buah plak ... Air buah gelas besar ' Pior ' ...! huk huk .. lama tak pekena air si gelas besar ni ... kalo  kat teganu ni ,air buah gelas besar biasanya di Seberang Takir  yang popularnya ... banyak nya di situ lah ..... gambar signbox nya terlupa nak ambil ...ada tulis .. air buah gelas besar pior ....!apa yang pior tu ..? ermmm entah lah ...
tadi selepas maghrib , aku, cik abang dan anak2 dan juga mak mertua ku ... pergi minum air buah gelas besar ni ... memang tak berubah , best lagi ...





haaa... ini air buah mempelam ku ..... yg sedang2 saja ....



Air buah mak mertua .. Durian belanda ...



yang depan tu air cik abang punyer .. Air timun cina susu .. yg belakang tu buat puteraku ikhwan .. sama dengan abah nya .....cuma yg dia punye kecil sepadan dengan tuan nya ..hahaa...



bukan setakat air buah jer ,tengok ...
mee kari .. dan mangkuk yg kecil2 belakang tu mee laksam untuk ikhwan ..




ni laksa penang ... nampak tak menyelerakan tapi sedap ...!



hurmm .. keropok pun ada order ... yg satu ni memang tak boleh tinggal ....!hehee







duk minum air mama nya ....



emak mertua ku ....



sibuk betoii ikhwan ni ..... ngeee



putera mama sorang ni .. irfan ... tidur ...sebenarnya belum sempat lagi sampai kedai ni dia dah pun tido .. kesian anak mama ni tak merasa air buah ..... nanti lain masa lak yer cayang ...









No comments: